Sunnuntain ottelussa vastassa FC Honka

HJK matkustaa sunnuntaina pelaamaan kauden toisen paikalliskamppailun Espooseen, jossa sitä odottaa loistavaan vireeseen itsensä piiskannut FC Honka. Panokset ovat korkealla. Klubi pitää edelleen sarjan piikkipaikkaa, mutta espoolaiset ovat nousseet jo kolme pisteen päähän. Voitolla Honka nousisi tasapisteisiin. Sen HJK haluaa estää, ja jatkamalla edellisessä pelissä löytämäänsä maalivirettä siinä varmasti onnistuukin. Päävalmentaja Sixten Boström piti Interin kustannuksella vietettyjä 6-0 murskajaisia hyvänä esimakuna siitä mihin HJK parhaimmillaan pystyy.

– Se oli tietenkin erittäin positiivinen esitys. Jotenkin tuntui, että nyt onnistuttiin tekemään maalit niistä paikoista mistä aiemmissa otteluissa ei olla osuttu. Tauolla sovittiin uusi tavoite, että toisella puoliajalla ei päästetä yhtään maalia ja siinäkin onnistuttiin. Kuusi tehtyä ja nolla päästettyä, tyytyväinenhän siihen pitää olla, ilmoitti Boström.

HJK ja Honka kohtasivat aiemmin kauden avausottelussa. Silloin HJK oli Tapiolan urheilupuistossa parempi 2-0 lukemin Mikael Forssellin ja Rasmus Schüllerin iskettyä maalin mieheen. Paljon on ehtinyt tapahtua huhtikuun kohtaamisen jälkeen. Honka on hitaan starttinsa jälkeen löytänyt loistavan vireen. Ennen maaottelutaukoa se ei ollut kärsinyt Veikkausliigassa tappiota seitsemään peliin. Torstaina TPS onnistui vihdoin kaatamaan espoolaiset Turussa 2-0, vaikka Honka oli ottelussa pitkään niskan päällä. Mika Lehkosuo on hionut joukkueensa pelitapaa suoraviivaisemmaksi, ja nopeisiin vastahyökkäyksiin pohjaava uusi hyökkäyssuunnitelma on tuottanut nopeasti hyviä tuloksia.

– Valmistautuminen on ihan normaali. Pelaajille ei tarvitse hirveästi painottaa ottelun tärkeyttä, se vire tulee kyllä ihan itsestäänkin kun vastassa on Honka. Joukkueissa on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet molemmissa organisaatioissa. Tunnetta pelistä ei tule puuttumaan. Meillä on varmaan pieni henkinen yliote, kun olemme voittaneet Hongan jo muutamaan otteeseen tällä kaudella Liigacupissa ja liigassa. Ehkä pelissä on tällä kertaa vähän erilainen luonne. Honka ei enää väkisin yritä edetä syöttelemällä, vaan pelaa suoraviivaisemmin. Keskialueen vääntö tulee olemaan kovaa. Kumpi sen voittaa on vahvoilla koko ottelussa, arveli Boström.

Sunnuntain paikalliskamppailu alkaa kello 18.30.