Taistelu jatkuu Lahdessa

Klubi pelaa kauden kymmenennen ottelunsa maanantaina FC Lahtea vastaan.

Kevin Kouassivi-Benissan - HJK Helsinki
Kevin Kouassivi-Benissan oli avauskokoonpanossa SJK-matissa.

Veikkausliigan alkukausi on edennyt vauhdikkaasti. Sinivalkoisila on takana jo yhdeksän ottelua – tasan kolmannes sesongin otteluista. Tuloksellisesti viime aikoina on ollut tahmeaa: seitsemästä edellisestä ottelusta kuusi on päättynyt pistejakoihin. Yhteensä pisteitä on kertynyt 12 ja tilanne sarjataulukossa elää paljon, sillä kärkipää on todella tasainen.

Vaikka edelliset pelit ovat päättyneet tasapeleihin, niin varsinkin VPS- ja SJK-otteluissa oli Klubin kannalta paljon positiivista. Varsinkin hyökkäyspään tekeminen oli joihinkin aikaisempiin peleihin verrattuna paljon pirteämpää.

HJK sai kaivattuja onnistumisia hyökkäysosastolle, kun sekä Lassi Lappalainen että Marco Bueno onnistuivat maalinteossa edellisessä ottelussa. Buenon maali tosin merkittiin myöhemmin vastustajan omaksi maaliksi. Klubi on viimeistellyt kuluvalla kaudella yhteensä yhdeksän osumaa, joista on vastannut kuusi eri pelaajaa.

Viimeisimmässä ottelussaan HJK tasasi pisteet SJK:n kanssa lukemin 1-0. Klubi siirtyi johtoon avauspuolikkaalla, kun Marco Bueno puski pallon maaliin vastustajan kautta, mutta SJK nousi toisella puoliajalla rinnalle ja ohi. Lappalaisen viime hetkien tasoitusmaali toi kuitenkin Klubille pisteen.

SJK-ottelu oli helsinkiläisille haastava, koska loukkaantuneiden lisäksi Faith Friday Obilor, Elderson, Kaan Kairinen sekä Sebastian Dahlström olivat sivussa pelikieltojen takia. Kairinen ja Dahlström ovat jälleen valmennuksen käytettävissä FC Lahtea vastaan.

Klubi on päässyt valmistautumaan maanantain otteluun rauhassa. Nyt otteluiden välillä on peräti yhdeksän päivän tauko. Tämä on pisin tauko peleistä sitten maaliskuun puolivälin. HJK onkin päässyt harjoittelemaan poikkeuksellisen huolellisesti.

HJK ja FC Lahti kohtasivat helmikuussa Suomen Cupissa, kun Klubi haki vierasvoiton lukemin 4-1. Helsinkiläisten maaleista vastasivat Eetu Vertainen, Lassi Lappalainen, Kaan Kairinen ja Sebastian Dahlström.

Lahti oli Klubille haastava vastustaja viime kaudella, sillä Kuhnurit kuittasi voiton kahdesti, kun HJK nappasi täyden pistepotin kertaalleen. 15 viime Veikkausliigan kohtaamisesta HJK on voittanut viisi ja tasapeliin on päädytty kuudesti. Veikkausliigan historian aikana joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan 48 kertaa. HJK on voittanut näistä 23 ja pistejakoon on päädytty 14 kertaa.

Lahdessa Klubi on ollut usein kovassa iskussa. 23 vieraskohtaamisesta HJK on voittanut 13, kun taas täysi pistepotti on jäänyt Lahteen vain viidesti.

FC Lahden uusi aikakausi

Viime kausi oli Lahdelle iso pettymys. Joukkue jäi sarjataulukossa kahdeksannelle sijalle ja eroa mitalisijoihin kertyi 18 pistettä. Lahtelaiset avasivat kauden mainiosti, mutta kurssi kääntyi heinäkuun europelien jälkeen ja joukkue vajosi peräti 12 ottelun voitottomaan putkeen. Vuodesta 2014 lahtelaisten peräsimessä toiminut Toni Korkeakunnas saikin potkut lokakuun alussa ja apuvalmentajina toimineet Toni Huuhka ja Sami Ristilä hoitivat kauden loppuun.

Ristilä nostettiinkin hieman myöhemmin yksin päävalmentajaksi ja valmennustiimin täydentävät Huuhka sekä mittavan pelaajauran omaava Pekka Lagerblom, joka toimii pelaaja-valmentajana.

Haastavan kauden ja tuoreen valmennuksen myötä FC Lahden nippu on kokenut isoja muutoksia talven aikana ja moni viime kauden avainpelaajista on siirtynyt uusien haasteiden pariin. 13 eniten viime kaudella pelanneesta pelurista peräti 12 vaihtoi maisemaa. Hyppyrimäkien juureen jäi ainoastaan seuraikoni Mikko Hauhia.

Kuhnurit on vahvistanut rivejään mielenkiintoisilla pelureilla. Viime kaudella Veikkausliigassa pelanneista pelureista Lahtea edustavat nyt Jani Tanska (Ilves), Teemu Penninkangas (FC Inter) sekä Klubin kannattajillekin tuttu Matti Klinga (SJK). Myös Erik Törnros on Veikkausliigan ystäville tuttu nimi, sillä ruotsalaishyökkääjä edusti kaudella 2016 PS Kemiä tehden kahdeksan maalia 13 ottelussa. Ulkomailta haaviin tarttuivat myös Patrick Rakovsky, Josué Currais, Jeronimo Amione sekä Norjassa pelannut Mikko Viitikko.

FC Lahden valmistautuminen kauteen sujui varsin mukavasti. Joukkue voitti Suomen Cupin lohkovaiheessa FC Hongan, HIFK:n sekä FC Interin ja eteni pudotuspeleihin. Neljännesvälierässä Lahti kaatoi Kolmosessa pelaavan FC Kiiston rutiinilla 5-0, mutta tie nousi pystyyn puolivälierässä IFK Mariehamnia vastaan jatkoajan jälkeen.

FC Lahti oli viime kaudella vaikeasti voitettavissa, mutta joukkueella oli vastaavasti niin ikään haasteita kääntää tasaisia kamppailuja edukseen. Viime kauden saldona olikin peräti 13 tasapeliä, mikä oli sarjan isoin lukema yhdessä FC Hongan kanssa.

Samaa on ollut ilmassa tällä kaudella. FC Lahti on pelannut seitsemän ottelua, joista peräti viisi on päättynyt pistejakoihin. Näiden lisäksi joukkue on voittanut HIFK:n sekä hävinnyt Ilvekselle. Myös maalinteko on tuottanut haasteita: Kuhnurit on tehnyt viimeisessä kuudessa pelissä vain neljä osumaa. Vastaavasti puolustus ansaitsee myös kiitosta, sillä samaisissa kamppailuissa vastustajat ovat onnistuneet niin ikään vain neljästi. Seitsemän kamppailun jälkeen Lahti on kahdeksan pisteen myötä sarjataulukon kahdeksannella sijalla.

FC Lahti vs HJK
Ma 20.5. klo 18:30
Lahden hiihtostadion, Lahti

Katso suora lähetys ottelusta: Ruutu+ »

HJK vs FC Lahti Veikkausliigassa:

Voitot:23
Tasapelit:14
Tappiot:11
Yhteensä:48
HJK:n maalit:62
FC Lahden maalit:40
Yhteensä:102