Tapahtui tänä päivänä vuonna 2015

HJK täyttää 115 vuotta vuonna 2022. Sen kunniaksi muistelemme tällä palstalla vanhoja, hienoja hetkiä. Tänään on vuorossa muikea muisto Liigacupista kaudelta 2015.

220314 Tänä päivänä

Katso videokooste ottelusta!

HJK ja HIFK kohtasivat toisensa pitkän tauon jälkeen kauden 2015 Liigacupin välierässä. HIFK oli noussut samaksi kaudeksi takaisin maan korkeimmalle sarjatasolle yli 40 vuoden alasarjavaelluksen päätteeksi.

Perinteikkäät seurat eivät olleet pelanneet vastakkain vuosikausiin HIFK:n pelatessa alemmilla sarjatasoilla, eikä cup-kohtaamisiakaan juuri ollut. Edellinen pääsarjakohtaaminen nähtiin elokuussa 1972, kun Klubi kaatoi Olympiastadionilla pelatussa vierasottelussa HIFK:n lukemin 2–1. HIFK putosi kauden päätteeksi Mestaruussarjasta – Klubi oli viimeinen sarjassa säilynyt joukkue.

220314 Tänä päivänä PIC-1
Omar Khary, HJK Klubi 04

Joukkueet kohtasivat vuosien 1972 ja 2015 välissä kertaalleen, kun helsinkiläiset arvottiin vastakkain kauden 1984 Suomen Cupin 4. kierrokselle. Kyyti oli kylmää vuotta aiemmin 3. divisioonaan nousseelle HIFK:lle: HJK murskasi Helsingin velodromilla pelatussa kamppailussa paikallisvastustajansa peräti 9–1.

Lähtökohdat kauden 2015 Liigacupin välierään olivat erilaiset: HJK:n edustusjoukkue leireili Espanjan Marbellassa, joten HIFK:ta vastaan pelattuun otteluun lähdettiin käytännössä HJK Klubi 04:n miehistöllä. Joukkueen vahvuudesta puuttui tosin useampia lupaavia pelaajia, sillä esimerkiksi Lucas LingmanRoni PeiponenObed Malolo ja Aapo Halme olivat edustusjoukkueen mukana Espanjassa. Joukkuetta valmensi tuolloin nykyinen HJK:n päävalmentaja Toni Koskela, joka oli lennätetty ottelua varten Marbellasta Suomeen.

220314 Tänä päivänä PIC-2
Joel Koivurinta

Kenttätapahtumien perusteella ottelu oli mallia ”isät vastaan pojat”, mutta HJK Klubi 04 pelasi taktisesti järkevän ottelun. Sinivalkoiset eivät saaneet ensimmäisellä puoliajalla ensimmäistäkään laukausta kohti HIFK-maalia mutta onnistuivat hyödyntämään tilaisuutensa toisella jaksolla.

HJK iski yllättäen ottelun avausmaalin tunnin kohdalla, kun HIFK-kapteeni Jukka Halme rikkoi Kelechi Anyamelea aivan boksin kulman tuntumassa. Karim Zine keskitti vapaapotkusta pallon maalin edustalle, josta Lassi Järvenpää puski pallon verkon perukoille.

HIFK oli tasoittaa ottelun kolmannella lisäminuutilla, kun Jesse Ahosen laukaus muutti vaarallisesti suuntaa Klubi-puolustaja Otto Pitkäsestä, mutta Tomi Mikkelsson torjui laukauksen upeasti kulmapotkuksi. HIFK nosti maalivahtinsa Mika Johanssonin ylös kulmapotkua varten, mutta HJK:n Omar Jama katkaisi lyhyenä pelatun kulmapotkun, kuljetti pallon puolenkentän yli ja sijoitti pallon kaukaa kauniisti HIFK:n tyhjään maaliin.

220314 Tänä päivänä PIC-3
Mauricio Hopsu

HJK eteni Liigacupin finaaliin, jossa vastaan asteli Rovaniemen Palloseura. Klubi voitti Liigacupin mestaruuden tyylipuhtaalla 2–0-voitolla.