Tapahtui tänä päivänä vuonna 2014

HJK täyttää 115 vuotta vuonna 2022. Sen kunniaksi muistelemme tällä palstalla vanhoja, hienoja hetkiä. Tänään vuorossa on Mikael ”Vielä yksi maali” Forssell.

Katso video Miklun hattutempusta!

20.2. Tapahtui tänä päivänä vuonna 2014 

Kaudella 2013 paluun HJK:n paitaan tehnyt Mikael Forssell iski hattutempun FC Hongan verkkoon 20.2.2014. ”Miklu” hiekoitti entisen HJK-pelaajan Shefki Kuqin debyyttiä espoolaisjoukkueen päävalmentajana 3–3-tasapeliin päättyneessä Liigacupin ottelussa. 

Kuqi korvasi päävalmentajan tehtävässä Mika Lehkosuon, joka hyppäsi sittemmin HJK:n ruoriin kesken kauden 2014 ja luotsasi Klubin yhteen sen historian menestyksekkäimmistä kausista. HJK voitti Lehkosuon johdolla sekä Veikkausliigan että Suomen Cupin, ja tuore päävalmentaja johdatti helsinkiläisjoukkueen historiallisesti myös Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. 

HJK:ssa jo juniorina pelannut Forssell teki ensiesiintymisensä Klubin edustusjoukkueessa 16-vuotiaana kotiottelussa FF Jaroa vastaan syyskuussa 1997, mikä teki hänestä syksyllä myös Suomen mestarin. Aiemmin samana vuonna hän oli pelannut vielä Helsinki Cupissa, jossa jaot olivat Forssellin takia ehkä vähän epäreilut: Hän teki 8 pelissä 26 maalia.

Seuraavalla kaudella 1998 Miklu onnistui vakiinnuttamaan paikkansa HJK:n edustusjoukkueessa ja pääsi kentälle myös kolmessa Mestarien Liigan ottelussa. Kauden 1998 jälkeen superlupaus siirtyi Englannin Valioliigan Chelseaan. 

Forssell palasi pitkältä ulkomaankiertueelta HJK:n paitaan kaudeksi 2013 ja viimeisteli Veikkausliigassa 14 maalia sekä 6 maalisyöttöä. Kuten videolta näkyy, kaudella 2014 Miklu jatkoi vahvoja otteitaan niin Liigacupissa kuin Veikkausliigassakin, mikä johti kesällä Forssellin siirtoon saksalaisseura VfL Bochumiin.

Nykyään Forssell valmentaa HJK:n B-juniorien SM-sarjajoukkuetta.