Tasapeli Interiä vastaan ei tyydyttänyt HJK:ta

HJK jäi sunnuntaina 1-1 tasapeliin Interin vieraana Turussa. Demba Savagen komea osuma 89. minuutilla oli tuoda pisteet Helsinkiin, mutta Interin Juuso Hämäläisen pusku toi turkulaiset tasoihin yliajalla. Klubi pystyi ottelussa pitämään palloa hallussaan lähes mielin määrin, mutta maalipaikkojen luominen muodostui ylivoimaiseksi tehtäväksi tarkasti puolustanutta Interiä vastaan. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström ei ollut tyytyväinen tulokseen eikä peliesitykseen.

– Aikamoinen ryhdistäytyminen on edessä jokaisen kohdalla, että peli paranisi. Halun puutteesta homma ei ole kiinni. On jonkinlainen lukko, joka meidän pitää saada auki, manasi Boström.

Ottelun luonne oli selvä alusta asti. HJK pyöritti peliä keskikentällä ja yritti saada palloa linjan taakse juokseville hyökkääjille. Syötöt eivät kuitenkaan löytäneet kohteitaan ja Inter pystyi pitämään kärjessä pelanneen Joel Pohjanpalon kurissa. Kaukolaukaukset selvitti varmasti Interin maalissa pelannut Magnus Bahne. Bahne joutui toisella puoliajalla jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi, mutta Klubi ei pystynyt antamaan painetta tilalle tulleelle Jere Koposelle. Huonoja uutisia sai myös HJK, kun Mika Väyrynen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Maaleja jouduttiin odottamaan ottelun viimeisille minuuteille saakka.

– Pelin luonne oli tiedossa. Siitä on koko viikko juteltu. Ei se tullut yllätyksenä kenellekään. Nopea pallonliikuttelu, eteenpäin ja pystyyn juoksevia pelaajia, nopea prässiin meno menetyksen jälkeen, laukauksia. Niitä on käyty läpi, mutta niitä ei näkynyt kentällä yhtään, harmitteli Boström.

89. minuutilla iski HJK. Pohjanpalo ja Sorsa järjestelivät Savagen nokikkain Koposen kanssa. Savage kiersi näppärästi maalivahdin ja syötti pallon tyhjään verkkoon. Kauaa riemua ei kuitenkaan kestänyt. Korkea keskitys löysi HJK:n rangaistusalueella kytänneen Hämäläisen, joka sai päänsä väliin ja painoi pallon Wallénin taakse.

Tasapeli jätti HJK:n neljän pisteen päähän sarjaa johtavasta Hongasta, joka on pelannut ottelun enemmän. HJK:lla on mahdollisuus kuroa eroa umpeen ensi sunnuntaina, kun Honka saapuu vieraaksi Sonera Stadiumille. Kärkikamppailun liput nyt myynnissä, hanki omasi ennakkoon!

Katso kooste ottelusta: HJK TV