Telia 5G Areena ehdolla maailman parhaaksi

Telia 5G Areena on saanut historiallisen globaalin tunnustuksen, kun maailman parhaat stadionit luokitteleva Stadium Business Awards on nimennyt Telia 5G Areenan tänä vuonna ehdolle. Telia 5G Areena on ehdolla Environmental Awardin saajaksi kilpaillen tässä kategoriassa San Francisco 49ersin Levi’s Stadiumin, Melbourne Cricket Ground, Volkswagen Arenan ja Anfieldin kanssa.

Toimialan raskaansarjan tekijöistä koostuva nimityslautakunta piti 5G Areenan yhteiskuntavastuuohjelmaa poikkeuksellisena, koska sen kautta stadionin koko toimintalogiikka on saatu muutettua vanhasta infrasta vastaamaan uusia tarpeita.

– Toisin kuin toimialalla yleensä Telia 5G Areenan toimintamalli ei perustu massatapahtumien maksimointiin vaan ympäröivän yhteisön tarpeiden ratkaisemiseen. 5G Areena on onnistunut erinomaisesti tuomaan kaupunkilaisille päivittäisiä palveluita ja uudella tavalla yhdistämään eri yhteisöjen tarpeet toimivaksi kokonaisuudeksi, kertoo Aki Riihilahti.

Jalkapallotoiminnan kärsimättä stadionilla on arkipäivisin iltapäiväkerho 1. ja 2. -luokkalaisille, mikä mahdollistaa työssäkäyvien perheiden päivien paremman suunnittelun töiden, harrastamisen, liikunnan ja perheen yhteisen ajan osalta. Muistisairaille järjestetään viikoittain kolme kuntoutusryhmää ja palveluita tuotetaan laajasti seniorikansalaisille. Stadion on onnistuneesti täyttänyt yritysliikunnalla ne päivät, jolloin ei ole jalkapallo-otteluita. Yritysten henkilöstön kuntouttaminen on uuden ajan sponsorointimalli, jossa pystytään tuottamaan monella tavalla lisäarvoa ja yhteisöllisyyttä. Stadion antaa vuosittain tilansa useisiin monikansallisiin ja hyväntekeväisyystapahtumiin.

Telia 5G Areena huomioi myös rekrytoinneissaan ja palvelutuottajissaan erityisryhmät. Jo kymmenen vuoden ajan stadionin kunnossapidossa on toiminut myös Lyhty ry, joka on kehitysvammaisille henkilöille tärkeä työkokemuksen kartuttaja. Stadionin on palkannut useita työhön kuntoutujia, jotka ovat saaneet stadionpestin kautta itselleen koulutuksen ja ammatin.

Nimityslautakunnan ehdokkaiden perusteella voittaja valitaan äänestyksen perusteella. Käykää äänestämässä tästä kategoriassa ”Enviromental Award”: http://www.stadiumbusinessawards.com/2017-finalists-revealed

Stadium Business Awards voittaja julkistetaan Dublinissa kesäkuussa.