Tilastoraportti: Rutiinivoitto sarjajumbo PS Kemistä

Klubin 2–0-voitto oli kutakuinkin ansaittu lopputulos ottelulle. HJK pääsi laukomaan ottelussa 32 kertaa, joka on kauden toiseksi korkein lukema. Vain kotiottelussa FC Honkaa vastaan Klubi on laukonut tällä kaudella useammin, 33 kertaa. Keskimäärin HJK:lla on ollut kuluvalla kaudella 17,7 maalintekoyritystä ottelua kohden, Veikkausliiga-joukkueiden keskiarvo on 11,2 maalintekoyritystä per ottelu.

PS Kemi jäi ottelussa kahdeksaan maalintekoyritykseen, mikä on hyvin lähellä sen kauden keskiarvoa. Keskimäärin PS Kemi on laukonut 8,2 kertaa ottelua kohden.

HJK:n monista maalintekoyrityksistä suurin osa oli matalien todennäköisyyksien paikkoja, eli tilastollisesti niistä tulee maaleja vain suhteellisen harvoin. Tällainen oli myös ottelun 62:nnella minuutilla syntynyt HJK:n avausmaali, jonka Mosa laukoi suoraan vapaapotkusta reilusta kahdestakymmenestä metristä. Maali oli Mosalle kauden toinen yhteensä 36 maalintekoyrityksestä.

HJK - xG

Klubin maalintekoyritykset lähtivät noin 44-prosenttisesti rangaistusalueen sisältä, mikä on hieman keskimääräistä harvemmin, sillä kuluvalla kaudella Klubin laukauksista noin 52 % on lähtenyt boksin sisältä.

Laukauksen lähtösijainnilla on valtava merkitys sille, kuinka todennäköisesti se menee maaliin. Mitä lähempää vastustajan maalia päästään vetämään, sitä varmemmin se keskimäärin menee maaliin. Kemiä vastaan HJK:n maalintekoyritykset lähtivät keskimäärin noin 19 metrin päästä Kemin maalista, kun HJK:n maalit ovat tällä kaudella syntyneet keskimäärin 11,6 metristä.

Kotijoukkueelta eniten maalintekoyrityksiä oli Evans Mensahilla, joka laukoi kymmenen kertaa. HJK:n 2–0-maali syntyikin juuri Mensahin jalasta. Keskimäärin Mensahilla on tällä kaudella ollut 3,6 maalintekoyritystä pelattua 90 minuuttia kohden. Joukkueen ahkerin laukoja on João Klauss, joka ampuu keskimäärin 4,2 kertaa per 90 minuuttia. Kemiä vastaan Klauss laukoi seitsemän kertaa, joista kaksi meni maalia kohti. Maalit jäivät kuitenkin maalipörssin kärkinimeltä tällä kertaa syntymättä.

Kemi onnistui pitämään Klubin poissa vaaran paikoilta keskiarvovastustajaa heikommin. HJK pääsi pelaamaan pallon onnistuneesti yhteensä 27 kertaa Kemin rangaistusalueelle, kun keskimäärin HJK pääsee vastustajan boksiin 21 kertaa ottelussa. HJK:n ottelun 120 pallonhallintajaksosta näin vajaa neljäsosa (23 %) eteni Kemin rangaistusalueelle. Eniten syöttöjä boksiin tarjoili Mosa, jonka yhdeksästä syötöstä kuusi meni omille.

PS Kemi puolestaan pääsi etenemään onnistuneesti rangaistusalueelle vain neljästi, ja vain yksi sen kahdeksasta maalintekoyrityksestä lähti boksin sisältä. Kun kemiläisillä oli ottelussa 101 pallonhallintajaksoa, niin täten vain 4 % niistä vei HJK:n rangaistusalueelle saakka.

HJK:n hyökkäykset kulkivat jo totutusti Mosan kautta. Syöttöjä hän antoi 77, eniten HJK-pelaajista, ja ne menivät 88-prosenttisesti myös perille. Mosalla oli myös joukkueesta eniten ohitusyrityksiä, kuusi, joista neljä onnistui.

Klubi hallitsi palloa ottelussa 66-prosenttisesti, joka on hieman kauden keskiarvoa (62 %) enemmän. Keskimäärin kotijoukkueen pallonhallintajaksot kestivät noin 18 sekuntia (kauden keskiarvo 18,8 sekuntia).

 

Haetaan tilastodataa HJK vs PS Kemi…