Tørnes innokkaana kauteen – ”En ole voittanut mestaruutta, haluan nostamaan pokaalia.”

HJK:n uusi maalivahti Michael Tørnes ei arkaile astumista hallitsevan Suomen mestarin maalille. Sanavalmis ja hyväntuulinen tanskalainen otti Turkin leirillä nopeasti paikkansa joukkueessa ja pääsi helposti sisään uuden joukkueen tunnelmaan.

– Joukkueeseen oli helppoa tulla, minut otettiin vastaan tosi ystävällisesti. Olin leirillä samassa huoneessa Gideonin (Baah) kanssa ja meillä oli tosi hauskaa yhdessä, kertoi Tørnes.

Suomessa Tørnes on ensimmäistä kertaa sopimusta allekirjoittaessaan. Kovinkaan paljoa 28-vuotias veska ei Helsingistä tai Klubista vielä tiedä, mutta odottaa innolla pääsevänsä tutustumaan kaupunkiin.

– Tiedän, että HJK on hallitseva mestari. Äsken minulle kerrottiin, että jo viidettä vuotta peräkkäin. Se kuulostaa hyvältä. En ole koskaan voittanut mestaruutta, haluan ehdottomasti päästä nostamaan pokaalia.

Maalivahtina Tørnesillä on suuret saappaat täytettävänään. HJK:n maalia on kaudesta 2005 eteenpäin vartioinut Klubilegenda Ville Wallén. Viiden peräkkäisen mestaruuden takuumies toimii nyt maalivahtivalmentajana ja Törnesin sparraajana. Kokemusta ei kuitenkaan puutu tanskalaiseltakaan.

– Minulla on paljon pelejä Tanskan pääsarjasta, Brøndbyn paidasta. Kokemusta on myös europeleistä, itseasiassa ensimmäiset pelini Brøndbyssä olivat europelejä. Puhun paljon kentällä ja ohjaan puolustusta. Olen maalivahdiksi taitava jalalla ja myös vahva keskityspalloissa. HJK avaa peliä lyhyenä ja pelaa paljon maata pitkin, joka sopii minulle.

Virallisesti HJK:n pelaajana Tørnes pelaa ensimmäistä kertaa sunnuntaina Tukholmassa, kauden kenraaliharjoituksessa vastassa on Hammarby IF. Klubille ja Tørnesille se on toivottavasti hedelmällisen yhteistyön alku.

– Mestaruuden voittaminen on tärkeä tavoite. Viiden mestaruuden jälkeen joukkue myös tietenkin haluaa vielä pidemmälle. Kesän europeleissä meillä on siihen mahdollisuus ja haluan olla osana sitä.