TPS käänsi jännitysnäytelmän voitokseen

HJK kärsi kauden ensimmäisen tappionsa Veikkausliigassa, kun TPS haki pisteet Sonera Stadiumilta 2-0 voitolla. Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta 83. minuutilla, kun vieraiden Aleksi Ristola pääsi iskemään pallon lähietäisyydeltä HJK:n maaliin. Ottelun lisäajalla Roope Riski pääsi vielä lyömään lopullisen niitin HJK:n arkkuun napattuaan pallon Ville Wallénilta. Pelin käännekohta nähtiin ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Teemu Tainio ajettiin suoralla punaisella ulos Petteri Pennaseen kohdistuneesta taklauksesta. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström ei halunnut ottaa tilanteeseen kantaa.

• Tänne ylös tullessa päätin että en puhu sanaakaan siitä että tuomari ratkaisi tän pelin, ilmoitti päävalmentaja.

TPS aloitti ensimmäisen puoliajan vahvalla rynnistyksellä ja topparit joutuivat muutaman kerran taistelemaan tosissaan pysyäkseen Roope Riskin perässä. HJK kuitenkin selvisi vaikeasta alusta ja pystyi luomaan tilanteita TPS:n päätyyn. Vasemmalla laidalla Sumusalo ja Zeneli syöttelivät toisilleen loistavia keskityspaikkoja, mutta viimeiset syötöt eivät löytäneet kohteita toivotulla tavalla. Maalipaikan aukeaminen vaikutti ajan kysymykseltä. Asetelmat kuitenkin muuttuivat puoliajan viime sekunneilla. Teemu Tainion liukutaklaus napsahti palloon kurottaneen Petteri Pennasen nilkkaan ja tuomari Tero Nieminen nosti punalapun hetkeäkään harkitsematta.

• Ensimmäisen hetken TPS tuli kovaa. Sen jälkeen me pystyttiin selvittämään tilanteita aika hyvin ja saatiin vähän omaa peliä käyntiin. Se näytti itseasiassa jo ihan hyvältä. Sitten tietysti toisella puoliajalla jouduimme tekemään muutoksia. Alussa oltiin silti toisellakin puoliajalla ihan hyvin mukana, tehtiin hyvin töitä. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin vasta 80. minuutin jälkeen. Meillä oli ihan hyviä paikkojakin, joista olisi voinut tulla jotain. Hyvä joukkue oli vastassa. Se 1-0 maali sitten ratkaisi tämän pelin, ynnäili Boström.

Kummatkin valmentajat reagoivat punaiseen korttiin heti toisen puoliajan alussa. HJK siirtyi kahteen kärkeen Demba Savagen noustessa Mikael Forssellin rinnalle ylös, ja TPS haki ratkaisuvoimaa vaihtamalla Mikko Hyyrysen kentälle kärjen taakse. Savage ja Forssell pelasivat pari kertaa hyvin yhteen puoliajan alussa, mutta maalipaikat olivat vähissä kummassakin päässä. Pelaajat kävivät ajoittain kuumana ja tuomari joutui jakamaan tilanteiden jälkeisistä nahisteluista keltaisia kortteja puolin ja toisin. Ratkaisua saatiin odottaa aina viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka. Juho Lähde pelasi hienon pystysyötön rangaistusalueelle juosseelle Roope Riskille, joka jatkoi pallon takatolpalle rynnäänneelle Aleksi Ristolalle. Ristola tykitti pallon sydämensä kyllyydestä HJK:n verkkoon. Vajaamiehinen ja väsynyt HJK ei pystynyt luomaan paikkoja tasoitukseen, sen sijaan toisessa päässä Roope Riski prässäsi pallon pois Ville Wallénilta ja viimeisteli varmasti tyhjään maaliin.

Samalla katkesi HJK:n vuoden 2010 elokuussa aloittama tappioton kotiputki. Ensimmäinen mahdollisuus uuden putken aloittamiseen on jo torstaina 23.5. VPS:n saapuessa vierailemaan Sonera Stadiumille.