Turkin leiri alkanut rauhallisissa merkeissä

HJK lensi sunnuntaina Belekiin, Turkkiin kymmenen päivän pituiselle leirille, jossa joukkue on tarkoitus hioa yhteen tulevaa kautta varten. Leirillä joukkue pelaa kaksi harjoitusottelua, joista ensimmäinen käydään jo tänään. Päävalmentaja Sixten Boström oli tyytyväinen leirin alkuun.

– Olosuhteet ovat hyvät, kentät ovat tosi hienossa kunnossa. On ollut aika pilvistä tähän mennessä, mutta se ei ole välttämättä huono asia harjoittelun kannalta. Meillä oli leiriä ennen neljä peliä yhdeksässä päivässä ja lisäksi yksi pitkä matkustuspäivä, joten ollaan otettu tähän mennessä aika rauhallisesti.

HJK pelaa leirin ensimmäisen ottelunsa keskiviikkona kello 16.00. Vastustaja on valkovenäläinen Slavia-Mozyr, joka vältti viime kaudella niukasti putoamisen kotimaansa pääsarjasta. Vuonna 1987 perustetun joukkueen suuruuden hetket ajoittuvat viime vuosituhannen loppuun, jolloin se voitti kahdesti (1996 ja 2000) Valko-Venäjän mestaruuden ja pääsi edustamaan maataan Mestarien liigan karsinnoissa.

– Ottelu pelataan nurmella, joten yritetään saada mahdollisimman monille peliaikaa ja totutella erilaisiin alustoihin. On hyvä päästä pelaamaan itäeurooppalaisia joukkueita vastaan, koska näistä maista saattaa tulla meidän vastustajia Euroopassa.