UEFA Youth League: HJK kohtaa irlantilaisen Cork Cityn

HJK:n nuoret saavat syksyyn kovia kansainvälisiä pelejä, kun Klubin alle 19-vuotiaiden joukkue kohtaa UEFA Youth Leaguessa irlantilaisen Cork Cityn. Pelipäivät ovat keskiviikko 28.9. ja keskiviikko 19.10. Alustavasti ensimmäinen peli pelataan kotona.

Mestarien liigan paikka on erinomainen näyttöpaikka ja tasonmittaus monelle HJK:n nuorisomaajoukkue- ja tulevalle Veikkausliigapelaajalle. Viime kauden joukkueessa nähtiin mm. Sebastian Dahlström ja Lassi Lappalainen, jotka ovat täksi kaudeksi nousseet Edustusmiehistöön. UEFA Youth Leaguessa pelataan U19-joukkueilla, mutta joukkueessa saa pelata myös kolme U20-pelaajaa.

Viime kaudella ensi kertaa kisaan noussut Klubi kohtasi skotlantilaisjätti Celticin. Jatkopaikka tyssäsi tuolloin ensimmäiseen ottelupariin.

Aiemmin UEFA Youth League on pelattu Mestarien liigan lohkovaiheessa pelaavien seurojen U19-joukkueiden kesken, mutta viime kaudeksi kilpailuun on lisättiin myös mestarien polku, jonka kautta myös Klubin nuoret ovat kilpailussa mukana.

Mestarien liigaa pelaavien seurojen nuoret pelaavat entiseen malliin edelleen lohkovaiheen, aivan kuten Mestarien liigassa.

Mestarien polun kautta kilpailussa mukana olevat seurat puolestaan pelaavat kaksi pudotuspelityylistä kierrosta, joiden voittajat etenevät playoff-vaiheeseen, jossa vastaan asettuvat lohkovaihetta pelanneiden lohkokakkoset. Playoff-vaiheen voittajat puolestaan etenevät jatkoon, jossa vastaan asettuvat lohkovaiheen lohkovoittajat.

Päivitys klo 15.22:
Mikäli HJK menee otteluparista jatkoon, vastaan tulee voittaja otteluparista APOEL FC – AS Roma.