Veikkausliiga-podcast: Kanerva kommentoi Ollilan ja Soirin valintaa Huuhkajiin 

”Rive” toimii alkavalla kaudella myös Ruudun asiantuntijana Veikkausliiga-lähetyksissä.

Pyry Soiri on pelannut Markku Kanervan alaisuudessa 38 A-maaottelua, joissa Soiri on tehnyt viisi maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva toimii alkavalla kaudella myös Ruudun asiantuntijana Veikkausliigan lähetyksissä. 

Tuoreessa Suplan Veikkausliiga-podcastissa ”Rive” kommentoi myös Veikkausliiga-pelaajien valintoja A-maajoukkueeseen. Ensi viikolla EM-karsinnat avaavassa ryhmässä ovat mukana Klubin laitapelaajat Pyry Soiri ja Tuomas Ollila.

– Heidän ja muiden kohdalla ennen kaikkea näytöt [ratkaisevat]. Mikä minulle merkitsee paljon on se, että kun pelaaja saa sauman tulla Huuhkajiin, niin miten he siellä esiintyvät, Kanerva toteaa podcastissa.

– Molemmat ovat mielestäni esiintyneet sen verran hyvin, että he ovat ansainneet paikkansa joukkueessa. Jos ajatellaan näitä kovia pelejä, ja mitä joukkueita me tullaan kohtaamaan EM-karsinnoissa, niin kansainväliset pelit seurajoukkueissa ovat aika hyviä mittareita. Jos ajatellaan Pyry Soiria ja muitakin, jotka ovat nyt olleet maajoukkueessa Veikkausliigasta, niin niiden kansainvälisten pelien arvo korostuu näyttöpaikkoina. 

– En väheksy Veikkausliigaa, mutta kyllä pitää oikeaan kontekstiin aina kunkin pelaajan kohdalla asettaa se, onko tämä valmis pelaamaan Tanskaa, Pohjois-Irlantia ja Sloveniaa vastaan tulevissa karsinnoissa? Riittääkö kokonaisvaltainen pelaaminen, fysiikka ja niin pois päin. 

Kanervan lisäksi Ruudun Veikkausliigan studiopeleissä asiantuntijoina toimivat Tuija Hyyrynen, Mehmet Hetemaj, Pekka Lagerblom, Mika Hilander ja Kanervan entinen vastustaja liigakentiltä, Marko Rajamäki.

Studioisäntänä jatkava Tero Karhu saa alkavalla kaudella parikseen Lassi Hurskaisen.  

– Muutenkin seuraan Veikkausliigaa tiiviisti. Huuhkajien pelaajista suurin osa pelaa ulkomailla, mutta Veikkausliigassa on mielenkiintoisia pelaajia. Aina pitää katsoja pidemmälle tulevaisuuteen. Löytyykö Veikkausliigasta pelaajia, jotka alkavat tunkea jalkaansa sitten A-maajoukkueeseen? Mielenkiintoinen (studio)miehistö meillä on kasassa, se oli yksi syy myös siihen, että tässä ollaan mukana, Kanerva kertoo.

– Koen, että pääsen tuomaan omaa asiantuntemusta myös katsojille ja avartamaan myös omia kokemuksilla: Millaista oli pelata Veikkausliigassa ja toimia myös valmentajana vuosina 2001 ja 2002, kun olin HJK:n kakkosvalmentajana.