Veikkausliigan kärkikaksikko HJK ja KuPS sunnuntaina Bolt Arenalla

Viimeiset seitsemän viikkoa kahden ottelun viikkotahdilla pelanneen HJK:n eurokiireet hellittävät hetkeksi joten katseet voidaan keskittää taas kotoiseen sarjaan. Sunnuntaina Klubilla on edessään Veikkausliigan kaikista mielenkiintoisin haaste, kun sarjakakkonen KuPS saapuu Bolt Arenalle.

Katso videolta Toni Koskelan haastattelu!

HJK vs KuPS
Su 29.8.2021 klo 18:30
Bolt Arena

Otteluisäntä: A-Lehdet

Liigaseurojen valmentajat nostivat kauden alla tehdyssä kyselyssä KuPS:n HJK:n vahvimmaksi haastajaksi, ja otteet kentällä ovat tukeneet tätä.

KuPS, joka jäi täpärästi UECL:ssä lohkojen ulkopuolelle, taisteli torstaina 0-0 tasapelin Bundesliigan Union Berlinin vieraana. Saksalaiset ratkaisivat jatkopaikkansa jo joukkueiden kohdatessa Olympiastadionilla viikko sitten. Edeltäneissä otteluissaan KuPS seilasi rökäletappiosta murskavoittoon. 0-4 Union-häviötä lukuunottamatta KuPS on tällä kaudella viihtynyt erinomaisesti pääkaupungissa. Suomen Cupin voitto ja viimeisimpänä HIFK-murskajaiset luonee Simo Valakarin suojateille itseluottamusta, jolla käydä liigakärjen kimppuun.

Kärkiottelu saa Klubin päävalmentajan Toni Koskelankin innostumaan:

– Kaksi todella hyvää jengiä vastakkain. On harvinaista, että kaksi joukkuetta kulkee Veikkausliigassa reilusti yli kahden pisteen keskitahdissa. Ihan varmasti mielenkiintoinen peli ja kiva päästä pelaamaan taas.

Panoksien päälle ottelu tarjoaa Klubille myös oivan haasteen. Kymmenestä viimeisestä liigapelistään yhdeksän voittanut KuPS on nimittäin onnistunut pitämään Klubin tämän vuoden kaikissa peleissä osumitta. Tammikuun lopulla HJK kaatui harjoitusottelussa 0-1, toukokuun alussa Kuopiossa Veikkausliigapisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä, ja vajaata viikkoa myöhemmin Suomen Cupin loppuottelussa KuPS vei pokaalin mukaansa maaliverkkojen alettua heilua vasta rankkarikisassa. 

Kehnommin ei HJK:llakaan ole Veikkausliigassa mennyt. Kymmentä viimeistä ottelua rumentaa vain tappio AC Oululle ja tasapeli SJK:n vieraana. Takana on nyt tiiviillä aikataululla pelatut viisi ottelua ilman päästettyä maalia.

– Viimeiset seitsemän viikkoa ollaan menty kahden pelin viikkotahtia, eli ei juurikaan olla ehditty harjoitella. Vasta valmistavassa treenissä on nähty ketkä pelaajista on käytettävissä.

Noiden seitsemän viikon aikana joukkue on hitsautunut entistä paremmin yhteen ja parantanut jatkuvasti peliään, vaikka Fenerbahçea vastaan ei parhaimpaansa yltänytkään. Välitön pettymyskin jäi pian taakse:

– On paljon asioita joissa voidaan parantaa torstaista. Päästettiin aivan liian helppoja maaleja. Lohkoarvonnan kautta sitten kirkastui että ollaan edelleen mukana. Lohkovaihe tuo paljon kovia pelejä sieltä.

Kumpikin seura on ollut tyytyväinen valmentajiinsa, sen osoituksena luottamus sekä Koskelaan että Valakariin jatkuu myös tulevien kausien yli. Koskelan jatkosopimus julkaistiin jo heinäkuussa, Valakarin 2+1 vuotinen viime maanantaina.

Sunnuntain pelissä HJK:lla on kotikenttäetu, jota varsinkin europeleissä on tukenut äänekäs ja runsaslukuinen kotiyleisö. Koskela toivookin samaa sunnuntainakin:

– Europeleissä meillä on ollut loistava kannatus, toivottavasti saadaan samaa nyt myös Veikkausliigassa. HJK:lla on ambitiot menestyä molemmissa. Nämä ottelut on hienoja tapahtumia, joita Suomen futis kaipaa. Lohkovaihe tuo paljon kovia pelejä sieltä, mutta sunnuntaina on iso peli Veikkausliigassa.

Isoa peliä pääsee seuraamaan paikan päälle käymällä hakemassa tiketit liput.hjk.fi:stä. Showtime sunnuntaina 29.8. kello 18:30, paikalla myös Ruudun kamerat.