Viimeinen rutistus ennen maajoukkuetaukoa

Klubi suuntaa Rovaniemelle tähtäimessään kauden neljäs voitto.

HJK vs KPV - HJK Helsinki

HJK:n piinaava kahdeksan voitottoman pelin putki tuli päätökseen sunnuntaina, kun joukkue palasi voittojen tielle Toni Koskelan debyyttiottelussa helsinkiläisten päävalmentajana. KPV kaatui väkevän esityksen jälkeen lukemin 3-1 Eldersonin, Riku Riskin ja Rafinhan osumilla. HJK:lla oli lisäksi tukku erinomaisia maalipaikkoja ja hyökkäyspään pelaaminen oli kokonaisuutena erittäin pirteää.

HJK sai lisää kaivattuja onnistujia sunnuntaina, kun Riski ja Rafinha viimeistelivät kauden ensimmäiset osumansa Veikkausliigassa. Nyt maalinteossa on onnistunut kahdeksan eri pelaajaa, kun helsinkiläiset ovat viimeistelleet yhteensä 11 osumaa. Elderson, Lassi Lappalainen ja Evans Mensah ovat osuneet kahdesti mieheen.

Koskela aloitti Klubin päävalmentajana viime viikon keskiviikkona ja pesti on käynnistynyt vauhdilla. 36-vuotias päävalmentaja on perjantaina mielenkiintoisen haasteen edessä, kun vastaan asettuu hänen entinen seuransa, josta hän siirtyi Helsinkiin. Vastustajan pelaajat ovat poikkeuksellisen hyvin.

Myös Lassi Lappalainen tuntee perjantain vastustajan hyvin, sillä liukas laituri pelasi viime kaudella lainalla Koskelan alaisuudessa RoPSissa. Nyt 20-vuotiaan pelurin sesonki olikin erinomainen: tuloksena kahdeksan täysosumaa 26 ottelussa. Lappalainen on kuulunut Klubinkin parhaimmistoon varsinkin viime otteluissa.

Klubin alkukausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, mutta viime ottelun voitto ja piinaavan putken katkeaminen helpottavat tilannetta huomattavasti. Veikkausliigan alkukausi onkin ollut todella tasainen. HJK:lla on 11 pelin jälkeen kasassa 15 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon viidenteen sijaan. Sarjan kärkeen ei ole kuin kaksi pistettä matkaa, sillä monet kärkipään joukkueet ovat pelanneet ristiin.

HJK:lla on ollut kuluvalla kaudella huomattavia ongelmia vieraspelaamisessa. Viiden vieraspelin saldona on kolme tasapeliä ja kaksi tappiota maalierolla 2-8. Kotikentällään Klubi on sen sijaan edelleen tappioton kuuden matsin jälkeen kolmen voiton ja tasapelin myötä.

HJK ja RoPS kohtasivat viime kaudella kolmesti. Klubi kuittasi kahdesti täydet pinnat, kun taas kertaalleen pisteet jaettiin lukemin 2-2. Veikkausliigan historian aikana joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan 62 kertaa, joista Klubi on voittanut 38 ja 12 kertaa on pelattu tasan. Maaliero on helsinkiläisten eduksi 118-48. Rovaniemellä kohtaamisia on ollut 30 ja 17 kertaa täysi pistepotti on matkannut Helsinkiin, kun taas kotijoukkue on päässyt juhlimaan voittoa seitsemästi.

Faith Obilor on vielä pois kokoonpanosta pelikiellon vuoksi. Loukkaantimistilanteessa ei ole muutoksia. Akseli Pelvaksen, Evans Mensah’n ja Marco Buenon kuntoutumiset etenevät aikataulun mukaan.

RoPS muutoksien kourissa

Jos muutokset HJK:ssa ovat olleet viime aikoina suuria, niin samaa voi sanoa hyvällä omallatunnolla RoPSista. Toni Koskelan palattua Helsinkiin joukkueen päävalmentajaksi nostettiin valmennustiimissä mukana ollut Pasi Tuutti. Hänen apuvalmentajakseen nousi B-nuorten päävalmentajana sekä akatemiavalmentajana toiminut Mikko Lignell.

Rovaniemeläisten viime kausi oli sensaatiomainen Koskelan alaisuudessa. Miehen debyyttikausi päävalmentajana päättyi toiseen sijaan, 16 pistettä HJK:n taakse. Näin ollen rovaniemeläisten kaulaan ripustettiin kauden päätteeksi seurahistorian toista kertaa Veikkausliigan hopeamitalit.

RoPSin nippu on elänyt talven aikana varsin maltillisesti. Viime kauden avainpelaajista uusien haasteiden perään suuntasivat Juuso Hämäläinen, Lassi Järvenpää, Simo Roiha, uransa päättänyt Antti Okkonen sekä elokuussa seuran väreihin siirtynyt Vahid Hambo.

RoPS on vastaavasti napannut vahvuuteensa Niklas Jokelaisen (Ilves), Henrik Ölanderin (PS Kemi), Kalle Katzin (HJK) ja Damjan Siskovskin (FC Lahti), jotka pelasivat viime kaudella pääsarjassa. Ulkomailta haaviin tarttuivat Sergio Llamas, Mohamadou Sissoko, Tarik Kada sekä Agnaldo. Timo Stavitskin piti palta lainasopimuksella Rovaniemelle, mutta sitkeän jalkavamman vuoksi hän palasi Ranskaan kuntoutumaan. Klubista pohjoisessa lainalla oleva Katz ei tosin pysty pelaamaan perjantain ottelussa.

Rovaniemeläisten kauteen valmistautuminen sujui tulosten valossa kohtalaisesti. Joukkue eteni Suomen Cupin B-lohkon neljäntenä jatkoon kukistettuaan KuPSin ja SJK:n. Neljännesvälierässä joukkue kaatoi Agnaldon osumalla FC Hakan, mutta Cup-juna tuli päätepisteelleen seuraavalla kierroksella KPV:a vastaan lukemin 1-2.

Veikkausliigassa joukkueella on ollut alkukauden aikana lieviä haasteita: kymmenen ottelun jälkeen kasassa on 11 pistettä. Tappioita on kertynyt viisi, mikä on toiseksi isoin lukema sarjan hännillä olevan KPV:n jälkeen. Ensimmäisestä ottelustaan uuden valmennuksen alaisuudessa joukkue nappasi lauantaina kotitasurin SJK:a vastaan.

RoPS vs HJK
Pe 31.5.2019 klo 18:30
Rovaniemen keskuskenttä

Katso ottelu suorana lähetyksenä: Ruutu+ »