Ykkösen alempi jatkosarja alkaa: HJK Klubi 04 kohtaa paikallisottelussa PK-35:n

HJK Klubi 04 aloittaa syksyn taistelunsa Ykkösen sarjapaikasta lauantaina (25.9.) klo 15.00 MagneCit Areenalla Pihlajamäessä paikallisottelulla PK-35:tä vastaan. 

Photo: Mira Lönnqvist

Viikonloppuna käynnistyvässä Ykkösen alemmassa jatkosarjassa pelataan yksinkertainen sarja kuuden heikoimmin sijoittuneen joukkueen kesken. Muut joukkueet ovat KPV, MP, JIPPO ja MuSa. Sarjan kolme heikointa joukkuetta putoaa Kakkoseen. Lähtötilanteessa Ykkösen runkosarjan pisteet ja maaliero ovat voimassa.

HJK Klubi 04:n tilanne on haastava; joukkue lähtee jatkosarjaan viimeiseltä sijalta. Ylempänä olevat MuSa ja JIPPO ovat tosin vain pisteen edellä. MP majailee sarjassa viimeisellä säilyjän paikalla viisi pistettä nollanelosta parempana.

Nollanelosella oli runkosarjassa hankala loppu, kun joukkue kohtasi kolmessa viimeisessä kamppailussaan kaikki sarjan kärkijoukkueet (RoPS, VPS ja TPS). Osittain hyvinkin tasaisista peleistä huolimatta nollanelonen ei onnistunut saalistamaan näistä otteluista yhtään pistettä. 

Runkosarjassa PK-35 voitti molemmat ottelunsa HJK Klubi 04:ää vastaan. Toukokuun lopussa Bolt Arenalla käydyssä nollanelosen kotiottelussa vierailijat veivät täyden pistepotin Gerald Benin rangaistuspotkumaalilla. Elokuun alussa Pihlajamäessä pelatussa ottelussa lukemat olivat puolestaan 2–1 PK-35:lle. Tuossa pelissä yksi ratkaisutapahtuma oli nollanelosen Didín ulosajo puolen tunnin pelin jälkeen. PK-35:n maalintekijöinä kunnostautuivat Yassin Adam ja Otto-Pekka Jurvainen. Vierasjoukkueen ainoasta osumasta vastasi puolestaan Logan Rogerson, joka pelaa nyt Veikkausliigassa FC Hakassa lainalla.

PK-35 aloittaa alemman loppusarjan sarjapaikan säilyttämisen näkökulmasta erinomaisesta tilanteesta. Joukkue on sarjassa 30 pisteellään ykköspaikalla. Yksikin voitto varmistaisi Ykkösen pelit kaudella 2022 myös teoriassa. Runkosarjassa joukkueen paras maalintekijä oli Jonathan Muzinga, seitsemällä osumalla. Kim Raimin valmentama PK-35 on kokenut ryhmä. Joukkueessa on useita Veikkausliigaveteraaneja, joista useimmat ovat jossain vaiheessa edustaneet HIFK:ta: Pauli KuusijärviVille SalmikiviMatias Hänninen,Otto-Pekka Jurvainen, Patrick Aaltonen ja Esa Terävä. HJK-tausta on Patrick Aaltosen ja Otto-Pekka Jurvaisen lisäksi kuuluisaan jalkapallosukuun kuuluvalla Daniel Rantasella, jonka isä on HJK-legenda Ramija kaksoissisar naisten maajoukkuepelaaja Amanda.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen korostaa erikoistilanteiden merkitystä.

– Ensiksi täytyy lähteä tietenkin siitä, että yksikään pelaajistamme ei tule ajetuksi ulos, kuten kävi edellisessä PK-35-ottelussa. Muutenkin erikoistilanteet korostuvat; olemme viime aikoina keskittyneet varsinkin puolustuspään erikoistilanteiden harjoittelemiseen.

Ottelun voi katsoa Ruudun striimistä tästä.

HJK Klubi 04:n syksyn muut pelit:

Lauantai 02.10.2021 klo 18.30                 Bolt Arena                          HJK Klubi 04–KPV

Sunnuntai 10.10.2021 klo 15.00              J-suun Rantakylän kenttä   JIPPO–HJK Klubi 04

Sunnuntai 17.10.2021 klo 18.30              Bolt Arena                          HJK Klubi 04–MP

Lauantai 23.10.2021 klo 15.00                 Porin stadion                      MuSa– HJK Klubi 04