Derby perjantaina Bolt Arenalla

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa perjantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi paikallisvastustaja Helsingin Palloseura.

Ella Burton - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK on kerännyt kahdeksasta pelistään 14 pistettä, jotka oikeuttavat tällä hetkellä sarjataulukon neljänteen sijaan. Klubin yläpuolella ovat Kuopion Palloseura (22), Tikkurilan Palloseura (18) sekä Åland United (17).

Klubi voitti viime pelissään vieraskentällä Ilveksen maalein 3–1. Maaleista vastasivat Nea Lehtola, Vilma Hakala ja Ria Karjalainen.

Toukokuussa HJK pelasi tiiviiseen tahtiin kuusi peliä. Perjantain HPS-pelin jälkeen Kansallisessa Liigassa siirrytään pienelle tauolle ja pelit jatkuvat HJK:n osalta taas heinäkuun alussa.

– Tahti oli aika kova toukokuussa, mutta nyt meillä on takana taas ehjä treeniviikko, joten senkin suhteen voimme lähteä hyvin luottavaisena HPS-peliin, päävalmentaja Jonne Kunnas kertoo.

– Tavoitteena on ollut nyt treenikentällä vahvistaa meidän pallollista pelaamistamme sekä käydä läpi puolustamisen eri vaiheita, päävalmentaja lisää.

Nousijajoukkue HPS on kerännyt tällä kaudella seitsemästä pelistään kuusi pistettä. Ne ovat tulleet voitoista FC Hongasta ja Jyväskylän Pallokerhosta. Viime pelissään HPS kärsi 1–5-tappion TiPS:lle.

– HPS on parantanut koko ajan peliään tällä kaudella. Helpolla emme tule pääsemään, se on varma, Kunnas korostaa.

– Ja derby on aina derby. Näytönpaikka varmasti molemmille joukkueille, päävalmentaja lisää.

HJK pelaajaryhmän terveystilanne on mennyt parempaan suuntaan. Viime peleissä paluun kentille ovat tehneet muun muassa Annika Huhta, Essi Sainio ja Tuuli Enkkilä.

HJK ja HPS kohtaavat perjantaina Bolt Arenalla kello 18.30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluun pystytään ottamaan perjantaina 100 katsojaa, jotka jaetaan kahteen 50 katsojan lohkoon Itäkatsomossa. Portilla ei ole lipunmyyntiä, vaan pääsylippu on hankittava ennakkoon.