Edessä kauden kenraaliharjoitus – Åland United saapuu Bolt Arenalle vieraaksi

Kansallisen Liigan kausi 2024 on jo nurkan takana. Kauden viimeiseen harjoitusotteluun vieraaksi saapuu Åland United.

Kuva: Mira Lönnqvist

Pitkäperjantaina koetaan Helsingissä harjoitusottelutrilogia, kun peräti kolme HJK:n joukkuetta pelaavat samana päivänä ottelunsa Bolt Arenalla. Kansallisen Liigan joukkue saa saarelaiset vieraakseen Töölöön.

Joukkueen päävalmentaja Arttu Heinonen odottaa kauden alkua innolla.

– Viimeinen harjoitusottelu ennen preseasonin päätöstä ja kauden alkua. Tarkoitus on jatkaa siitä mihin olemme aiemmin jääneet. Lähdemme otteluun omilla periaatteilla ja kehitämme omaa pelaamistamme suhteessa vastustajaan, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoo.

Åland United on pelannut pääsääntöisesti kovia ruotsalaisjoukkueita vastaan alkuvuodesta.

– Åland on kohdannut mm. AIK:n ja Elitettanin joukkueita. Käsityksemme mukaan he ovat saaneet suhteellisen vähän pelejä alle ennen kauden alkua ja menestyneet heikosti. Siinä suhteessa se tuo meille edun, Heinonen analysoi.

HJK on seurannut perjantain vastustajan joukkueen rakennusta alkavalle kaudelle.

– Saarelaisilla on uudistunut joukkue. Heillä on mm. uusi valmentaja Riku Remes, joka on varsinkin itselleni tuttu. Hänen kanssaan olen tehnyt neljä vuotta töitä erilaisissa rooleissa. Meillä on myös ymmärrys siitä, mitä hän lähtee tavoittelemaan huomisessa ottelussa, Heinonen kertoo.

HJK on ottanut viimeisestä harjoitusottelusta opit talteen erilaisten tilanteiden ratkaisemiseen.

– Jos vastustaja pelaa tiiviissä blokissa, tiedämme mitä täytyy tehdä, jotta se murretaan ja päästään maalintekopaikkoihin vielä useammin ja laadukkaammin, Heinonen sanoo.

– Viime ottelussa oli paljon erikoistilanteita, joihin haluamme keskittyä erityisesti. Tiedämme aiemmilta kausilta, että Åland on ollut niissä vahva. Valmistaudumme niihin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, Heinonen painottaa.

– Haluamme saada huomenna hyvän tuloksen ja kenraalin ennen kuin aletaan pelaamaan oikeista pisteistä huhtikuussa, Heinonen päättää.

Ottelu pelataan Bolt Arenalla perjantaina 29.3. klo 13:30. Toivotamme katsojat tervetulleiksi otteluun maksutta. Sisäänkäynti otteluun tapahtuu pääkatsomon kautta. Yläkatsomoon meneminen on ehdottomasti kielletty remontin vuoksi. Myös ravintola palvelee ottelun ajan.