HJK haki vierasvoiton Oulusta

HJK pelasi Kansallisen Liigan kauden ensimmäisessä vierasottelussaan vahvasti ja jatkoi siitä mihin vajaa viikkoa aiemmin kotonaan Åland Unitedia vastaan jäi.

Annika Haanpää - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi hallitsi palloa ja peli pyörikin ottelun alkuhetkistä lähtien Oulun Naisfutiksen kenttäpuoliskolla. Tiiviillä puolustuksellaan kotijoukkue sai kuitenkin pidettyä Klubin poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta.

Jo ottelun kuudennella minuutilla HJK väläytti vaarallisuuttaan, kun Oona Sevenius pääsi laukomaan keskisektorilta. Laukaus päätyi kuitenkin ONS-vahti Iina Rautiaisen maalin yli. Seuraavassa hyökkäyksessä Sevenius keskitti, mutta toiselta laidalla mukaan noussut Leonie Pankratz ei onnistunut jatkamaan palloa maaliin.

21. minuutilla avauskokoonpanoon noussut Ilona Walta onnistui katkaisemaan ONS:in avauksen. Katkon jälkeen pallo jäi pyörimään kotijoukkueen rangaistusalueen reunoille, mistä Walta itse laukoi pallon taidokkaasti takayläkulmaan siirtäen Klubin ansaittuun 0–1 -johtoon.

Maalinsa jälkeen HJK jatkoi hallitsemista, mutta ONS puolusti edelleen vahvasti ja onnistui estämään lisämaalien syntymisen. HJK puolestaan sai katkottua ONS:n hyökkäysyritykset jo keskialueen tuntumassa, eikä Annika Laihasen vartioima Klubimaali näin ollut uhattuna. Tauolle siirryttiin Klubin 0–1 vierasjohdossa.

HJK jatkoi toisen puoliajan alusta saakka painostustaan kohti kotijoukkueen maalia. Klubihyökkäyksestä erityisesti Oona Sevenius aiheutti jatkuvaa uhkaa ONS-puolustukselle.

Puoliajan edetessä HJK pääsi pääsi jatkuvasti murtautumaan hieman lähemmäksi ONS-maalia, samaan aikaan kotijoukkueen hyökkäysuhan pienentyessä sen valuessa puolustamaan omaa maaliaan.

Tunnin kohdalla HJK:n Jenna Topra pääsi laukomaan, mutta yritys päätyi vahvaa peliä pelanneen ONS-vahti Rautiaisen syliin, eikä lisämaaleja vielä nähty.

Pelikellon näyttäessä 76:ta minuuttia klubikapteeni Essi Sainio luki tilanteen hyvin ja riisti pallon hyökkäysalueella. Riiston jälkeen Sainio keskitti maalin eteen nousseelle Pankratzille, joka siirsi HJK:n 0-2 -johtoon.

83. minuutilla Sevenius pääsi laukomaan. Torjunnan jälkeen Ria Karjalainen pääsi tuikkaamaan pallon ONS-puolustuksen edestä maaliin. Maalin myötä Klubi voitti ottelun lopulta 0-3, ja hakee Oulusta mukaansa kauden toiset kolme pistettä.

– Tänään tärkeintä, tässä ottelussa ja näissä olosuhteissa, oli se, että oltiin fiksuja pallon kanssa sekä maltettiin etsiä eri keinoin etenemistä sekä maalipaikkoja. Tässä onnistuttiin tänään riittävän hyvin ja olenkin pelaajista ylpeä. Lisäksi pystytiin pitämään ONS poissa maalipaikoilta, HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas totesi ottelun jälkeen tyytyväisenä.

– Tässä sarjassa tulee vastaan erilaisia otteluita ja niistä olemme saaneet hyvän maistiaisen kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Pelaajat ovat aloittaneet kauden hyvin ja nyt tärkeää, että pystymme jatkamaan tätä nousujohtoisesti myös maaottelutauon jälkeen, Kunnas jatkoi.

HJK:n pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen 16.4., kun Bolt Arenalle vieraaksi saapuu HPS.

ONS – HJK 0-3 (0-1)
21. 0-1 Ilona Walta
76. 0-2 Leonie Pankratz
83. 0-3 Ria Karjalainen