HJK ja KuPS kohtaavat sunnuntaina Kuopiossa: ”Kaksi huippujoukkuetta taistelevat pisteistä”

HJK kohtaa sunnuntaina Kansallisen Liigan kärkikamppailussa vieraskentällä Kuopion Palloseuran (KuPS).

Lotta Kalske - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

KuPS vs HJK
Su 21.5.2023 klo 14.15
Kansallinen liiga – Väre Areena

HJK:n kausi Kansallisessa Liigassa on alkanut varsin hyvin. Viidestä pelistä on kasassa neljä voittoa ja avauskierroksella kärsitty tappio. 12 pisteellä Klubi on sarjataulukossa toisena.

HJK pelasi edelliskerran viime viikon perjantaina, jolloin se onnistui kukistamaan derbyssä HPS:n 1–0 Lotta Lindströmin osumalla. Ottelu oli hyvin Klubin kontrollissa, mutta maalipaikat jäivät molemmilta joukkueilta vähäisiin määriin.

Tilastojen mukaan HJK oli pelissä vahvempi maaliodottamassa (xG) 0,79–0,36. Pallonhallinnassa HJK oli vahvempi 54–46 % ja onnistuneissa syötöissä 284–245. Laukaukset maalia kohti menivät tasan 4–4.

– Saimme tärkeän voiton ja kolme pistettä. Puolustimme hyvin ja HPS:n paikat jäivät vähiin. Hyökkäyspelaamista pitää pystyä parantamaan ja monipuolistamaan, jotta saamme luotua enemmän laadukkaita maalipaikkoja ja sitä kautta myös maaleja, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Kuopion Palloseura on voittanut kaksi kertaa putkeen Suomen mestaruuden. Myös kausi 2023 on alkanut hyvin, sillä se on voittanut kaikki viisi peliänsä. 15 pisteellään se pitää hallussaan sarjataulukon kärkipaikkaa.

KuPS on ollut tämän kauden peleissään totutun tehokas, sillä vastustajan maaliverkko on heilunut jo 21 kertaa. Paras maalintekijä on ollut Gentjana Rochi, joka on tehnyt viisi maalia. Hyvää tukea ovat antaneet myös kolme maalia tehnyt Lavdije BegolliAna Paula Silva Santos sekä Wilma Forsblom.

– Meillä on alla tosi hyvä treeniviikko, jonka pohjalta voi luottavaisena lähteä KuPS-peliin. Olemme saaneet kehitettyä pelaamistamme hyökkäys- ja puolustuskolmanneksella, päävalmentaja Heinonen sanoo.

HJK ja KuPS kohtasivat edelliskerran huhtikuun alussa pelatussa Kansallisen Cupin finaalissa. Varsinainen ottelutapahtuma päättyi 1–1. Klubi voitti rangaistuspotkukilpailun ja sitä myöten kauden ensimmäinen pokaali matkasi Klubin mukana Helsinkiin.

– Meillä on hyvä onnistuminen alla edelliseltä vierailulta Kuopiossa, joten joukkueemme on valmis venymään omaan parhaimpaansa ja ottamaan pisteet jälleen KuPS:lta.

– Pelistä on tulossa varmasti todella intensiivinen, kun kaksi huippujoukkuetta taistelevat pisteistä, Heinonen toteaa.

Heinosen mukaan pelaajatilanne sunnuntain peliin on erinomainen ja joukkue tietää, millaisella pelaamisella pisteet matkaavat Klubin mukana kotiin.

– KuPS on alkukauden aikana onnistunut tekemään runsaasti maaleja, joten meillä korostuu yhtenäinen puolustaminen joka kentän osa-alueella. Meidän on myös onnistuttava omassa pallollisessa pelaamisessamme.