HJK ja SOL jatkavat yhteistyötä urheilun yhdenvertaisuuden puolesta

HJK ja SOL jatkavat yhteistyötään. HJK:n tapaan yhdenvertaisuustekojen takana seisova SOL on loppukauden HJK:n Kansallisen Liigan joukkueen tukena.

Lotta Lindström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Myös ylimmillä sarjatasoilla urheilun yhdenvertaisuus on kansallisesti tarkasteltuna vielä rakennusvaiheessa. Pelaajamarkkinan lainalaisuudet ovat sukupuolille erilaiset, tapahtumien tavoittavuudet poikkeavat toisistaan ja seurajohtajista ja valmentajista vain marginaali on naisia. SOLin logot HJK:n Kansallisen Liigan joukkueen pelaajien pelipaidoissa kuvastavat loppukauden HJK:n ja SOLin sitoutumista yhdenvertaisuuden edistämiseen myös urheilumaailmassa.

– Yhdenvertaisuuden edistäminen vaatii konkreettisia tekoja. Tukemalla HJK Naisten toimintaa SOL vahvistaa kanssamme toki nykyisen joukkueen toimintamahdollisuuksia, mutta luo myös tulevaisuutta. Kun nuoret pelaajamme näkevät omien idoleidensa loistavan kentällä, voi myös uskallus oman unelman tavoittelusta vahvistua, HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen kiteyttää yhteistyön merkityksestä.

– Haluamme yrityksenä tukea yhdenvertaisuutta myös jalkapallossa ja mahdollistaa naisten ammattimaisen valmentautumisen lajissa. SOLilta löytyy paljon innokkaita lajin seuraajia ja harrastajia. HJK on ollut pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, jonka tarjoama nuorisotyö tukee myös meidän arvojamme, SOL Palveluiden toimitusjohtaja Jussi Holopainen painottaa.

Kiitos SOL, että olette mukanamme!