HJK jäi tasapeliin Ahvenanmaalla

HJK pelasi sunnuntaina vieraskentällä 1–1-tasapelin Åland Unitedin kanssa.

Jasmin Mansaray - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Peli alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen hyvän maalipaikan sai kotijoukkueen Jacqueline Hand, mutta HJK-vahti Annika Laihanen torjui hyvin laukauksen.

Pikkuhiljaa ote pelistä siirtyi HJK:lle ja joukkue loikin useamman hyvän hyökkäyksen, jotka päättyivät myös maalintekoyrityksiin hyvistä paikoista. Vartin pelin jälkeen Essi Sainio pääsi laukomaan 20 metristä. Hetkeä myöhemmin Nea Lehtola murtautui ja petasi Ria Karjalaiselle laukaisupaikan. 20. minuutin kohdalla Oona Sevenius puolestaan karkasi läpiajoon, mutta tulosta ei syntynyt.

Klubin hallinta tuotti tulosta, kun peliä oli pelattu 29 minuuttia. Jasmin Mansaray riisti pallon itselleen ja lähti kuljettamaan kohti Åland Unitedin linjaa. Mansaray syötti pallon Essi Sainiolle, joka vapautti juoksuaan jatkaneen Mansarayn läpiajoon. Kova laukaus upposi maalin etuyläkulmaan ja näin Klubi siirtyi 1–0-johtoon. Osuma oli HJK-kasvatille liigauran ensimmäinen.

Jakson lopussa Karjalainen ja Pankratz pääsivät vielä yrittämään maalintekoa laukauksillaan. Kotijoukkueen Hand pääsi myös puskemaan hyvästä paikasta, mutta tauolle mentiin Klubin johdossa 1–0.

Toisen jakson ensimmäinen 20-minuuttinen oli HJK:lta hieman sekavaa peliä ja menetyksiä tuli liikaa. Näistä Åland United pääsi luomaan ajoittain vahvaa painetta Klubin maalille. Parhaan paikan sai jakson alussa Dana Leskinen, jonka laukaus painui hieman ohi. HJK kuitenkin paransi peliään ja otti taas otetta itselleen, mutta Åland United iski pelin seuraavan maalin. Asialla oli Sarah Troccoli, joka puski keskialueelta lähteneen vapaapotkun HJK-maaliin. Peliä oli tässä vaiheessa pelattu 68 minuuttia.

Heti maalin jälkeen Åland Unitedin Riikka Lilja laukoi vielä tolppaan, mutta tämän jälkeen ote siirtyi täysin HJK:lle, joka hakikin vimmatusti voittomaalia.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana HJK loi useamman hyvän maalipaikan. Maalintekoa pääsivät yrittämään Oona Sevenius kahteen otteeseen, Ilona Walta, Leonie Pankratz sekä Annika Huhta. Hyvät paikat eivät kuitenkaan tuottaneet maaleja ja näin peli päättyi tasapeliin 1–1.

– Tuntuu isosti siltä, että menetimme kaksi pistettä tänään ja se harmittaa kovasti. Ensimmäinen jakso oli suhteellisen hyvä, vaikkakin olisi pitänyt pystyä viimeistelemään useampi maali paikoistamme. Toisen jakson alku oli heikko. Menetimme kontrollin pelaamisesta ja toki Åland myös paransi pelaamista. Kontrollin menetys kesti vähän turhan kauan ja Åland pääsi näyttämään vaarallisuuttaan erikoistilanteista. Pystyimme parantamaan toisen jakson edetessä ja luomaan paikat, jolla voittaa ottelu, mutta tänään oli tyytyminen tasapeliin, päävalmentaja Jonne Kunnas harmitteli pelin jälkeen.

– Pelaaminen isossa kuvassa on hyvällä tasolla ja luomme riittävät maalipaikat. Peli pitää pystyä ratkaisemaan aiemmin sekä meidän täytyy pystyä pitämään riittävää tasoa yllä koko ottelun ajan, Kunnas jatkoi.

HJK:n pelit jatkuvat maanantaina 13.6., kun Bolt Arenalla saapuu vieraaksi ONS.

Åland United – HJK 1–1 (0–1)
29. 0–1 Jasmin Mansaray
68. 1–1 Sarah Troccoli