HJK kaatoi TiPS:n

HJK voitti kauden kotiavauksessa TiPS:n luvuin 2-1.

Ottelun alku oli emänniltä tunnusteleva, mutta TiPS piti palloa lähinnä vaarattomilla alueilla. HJK otti pikku hiljaa vahvemmin otetta kenttätapahtumista ja 26. minuutilla Nea Lehtola keskitti pallon vasemmalta laidalta TiPS-maalin eteen, josta Hanna Ruohomaa puski Klubin 1-0 johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkue otti selkeän komennon ja tuplasi johtonsa aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Hanna Ruohomaa syöttää ja Anna Auvinen viimeisteli ensimmäisen maalinsa Klubipaidassa.

Anna Auvinen pelasi vahvasti Klubin puolustuksessa.

TiPS tuli vahvasti toiselle puoliajalle ja Klubin prässipeli ei ollut riittävää. Vantaalaiset pääsivät liian monta kertaa etenemään keskikentän keskustan kautta ja kierrättämään palloa. Vetopaikoissa TiPS:n ruuti oli kuitenkin märkää ja HJK-vahti Anna Koivusella oli helppo työ napsia muutamat maalia kohden tulleet laukaisut. HJK joutui ottelun lopulla puolustamaan todella syvällä omalla kenttäpuoliskollaan. TiPS kavensi pelin 86. minuutilla 2-1 rangaistuspotkusta. HJK ei kuitenkaan antanut TiPS:lle mahdollisuutta tulla tasoihin, vaan koko joukkue taisteli loppun asti ja näin kolme pistettä jäi Töölöön.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen mietteliäs.

– Olen tietysti tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta en niin tyytyväinen meidän peliesitykseen tänään. Puolustettiin omaa boksia riittävän hyvin ja oltiin riittävän tehokkaita, mutta oma pallollinen pelaaminen ei ollut sitä mitä me haluttaisiin sen olevan.

1+1 tehot pelissä tehnyt Hanna Ruohomaa jatkoi Rantasen kanssa samoilla linjoilla.

– Jo ennen ottelua oli tiedossa, että TiPS tulee olemaan vaikea vastustaja. TiPS pääsi ottelun lopussa lähelle, mutta puolustimme joukkueena hienosti. Olen tosi tyytyväinen voittoon ja henkilökohtaisesti oli tärkeää saada maalitili auki.

HJK – TiPS 2-1 (2-0)