HJK Liigacupin finaaliin

Viikko sitten HJK hallitsi ottelutapahtumia Pirkkahallissa, mutta maaliin asti pallo löysi tiensä vain kertaalleen. Välieräsarjan toisessa kohtaamisessa Talin hallissa oli tahti toinen. HJK karkasi jo ensimmäisellä puoliskolla eikä finaalijoukkueesta ollut ensimmäisen puolituntisen jälkeen epäselvyyttä.

Ensimmäisen vaarallisen paikan rakensi kuitenkin Ilves, kun HJK:n maalissa pelannut Ina Suutari joutui jo ensi minuuteilla venyttämään tamperelaislaukauksen kulmaksi. Pian ote siirtyi kuitenkin selvemmin kotijoukkueelle ja 11. minuutilla pallo haettiin ensimmäistä kertaa Ilves -maalista. Kulman jälkitilanteesta pallo pelattiin kauniisti rankkarialueen sisään unohtuneelle Sanna Malaskalle, pallo rinnalla alas ja volley komeasti maalin kattoon.

Lisää oli luvassa ennen puolen tunnin täyttymistä. Heidi Lindströmin nerokas nopeasti pelattu vapari ja nosto kuudentoista sisään Ilves -puolustuksen vielä etsiessä ryhmitystään ja Sini Ihamäki kirjaimellisesti rynni pallon yli maaliviivan. 2-0 ja vierailijoiden päät alkoivat painua.

Vielä ennen taukoa HJK iski kahdesti. 41. minuutilla Emmi Alanen osoitti henkilökohtaista osaamistaan luikertemalla Ilves -puolustajien välistä kohti etukulmaa. Napakka veto pienestä kulmasta ohi ja yli Paula Myllyojan ja pallo yläriman kautta maaliin. Ja jo lähes heti seuraavasta hyökkäyksestä Marianna Tolvanen pelattiin vasemmalta puolittaiseen läpiajoon. Keltapaidat eivät ehtineet Marun vauhtiin ja kuljetuksen päätteeksi sijoitus ohi vastaan rynnänneen Myllyojan maalin takakulmaan.
Käytännössä ottelu oli ohi jo ensimmäisen 45 minuuttisen jälkeen.

Toisen puoliajan käsikirjoitus oli ensimmäisen toisinto. HJK hallitsi ja Ilves pyrki iskemään nopeasti vastaan. Lieneekö sitten ottelun ratkeaminen jo ennen taukoa, mutta raitapaitojen viimeistely oli huolimatonta. Toisen jakson ainoa maali nähtiin ottelun 62. minuutilla. Ilves puolustuksen kommunikoinnissa oli toivomisen varaa ja maalivahti Myllyojan epäonnistuneen vastaantulon jälkeen pallo ajautui suoraan Nora Heroumin jalkaan. Tyylikäs
vastapallo 25 metristä tyhjään Ilves -maaliin ja tulostaululle loppunumerot 5-0.

Lopputuloksesta huolimatta ilta Talissa tarjosi viihdyttävää futista, jossa tilanteet väännettiin loppuun asti eikä mustelmiltakaan vältytty. HJK oli kuitenkin vähintään askeleen vierailijoitaan edellä kentän joka osa-alueella. Kotijoukkueen pallonhallinta ja syöttökuviot jättivät keltapaidat perässäjuoksijan rooliin.

HJK Liigacupin loppuotteluun kahden ottelun yhteistuloksella 6-0 (1-0 ja 5-0). Finaalissa vastaan asettuu PK-35 Vantaa, joka voitti toisessa välieräparissa Kokkola F10:n yhteismaalein 6-1 (5-0 ja 1-1). Finaali pelataan Brahen kentällä Helsingissä lauantaina 2.4 klo 15.00.

HJK – Ilves 5-0 (4-0)

Maalit:

11 min 1-0 Sanna Malaska

28 min 2-0 Sini Ihamäki

41 min 3-0 Emmi Alanen

43 min 4-0 Marianna Tolvanen

62 min 5-0 Nora Heroum

Kokoonpanot:

HJK: Ina Suutari, Sanna Malaska, Laura Kivistö (70. Emma Koivisto), Emmi Alanen, Veera Vartiainen, Marianna Tolvanen, Heidi Lindström, Sanna Porali (46. Nora Heroum), Niina Mönkkönen (63. Ella Rinta-Filppula), Sini Ihamäki (46. Sini Vehviläinen), Kati Hakala

Ilves: Paula Myllyoja, Joana Saarinen (46. Jessi Hietanen), Miia Heinämäki, Heidi Kivelä (72. Meiju Pelvola), Taru Kulju, Tiialeena Hakala, Annika Tossavainen (57. Ada Nikkilä), Maria Alanko, Tiina Takala, Lotta Toivio, Veera Huotari (46. Anniina Pohjoismäki)