HJK matkustaa Kuopioon

Klubi nousi ONS-voitollaan sarjassa viidenneksi 11 pisteellä. Pallokissojen sijoitus on puolestaan seitsemäs. Joukkue on voittanut kerran ja pelannut kahdesti tasan; täysi pistepotti tuli Turun Palloseuraa vastaan vieraissa luvuin 3-0, pistejakoon joukkue on päätynyt GBK:n ja ONS:in kanssa.

Talven harjoitusottelussa Klubia vastaan Talissa Pallokissat oli vahvempi ja voitti 4-2. Tilanne on kuitenkin nyt erilainen kuin helmikuussa, jolloin Klubin joukkueen rakentaminen oli vielä kesken. Pallokissojen peli on takkuillut viime aikoina. Viime kierroksella joukkue hävisi Kokkola F10:lle peräti 5-1. Seuran kotisivuilla vakuutetaan, että tämä pohjanoteeraus jää viimeiseksi. Joukkueen peli-ilmettä on tarkoitus muuttaa sellaiseksi, jossa mustelmia annetaan ja saadaan sekä tehdään kaikki oman joukkueen eteen.

Pallokissoilla on aika paljon poissaoloja: puolustuspelaajista sivussa ovat Kata Naumanen, Maarit Toppinen, Piia Jukarainen ja Katarina Väänänen sekä hyökkääjistä Anu Koponen. Maalivahti Pauliina Tähtinen on koko loppukauden poissa polvivamman vuoksi. 

Myös HJK:n poissaololista on kohtuullisen pitkä. Erilaisten loukkaantumisten tai sairastumisten vuoksi kentälle eivät pääse Minna Huhtamo, ONS-pelissä loukkaantunut Iida Muinonen, Veera Viitikko sekä Laura Hyvönen. Lisäksi Annika Tossavaisella on pelikielto.

Päävalmentaja Maria Virolainen saa miettiä kokoonpanoa viime aikoja enemmän

– Tilanne on kieltämättä hiukan haastava, kun meidän normaalikokoonpanostamme puuttuvat keskikentältä Annika Tossavainen ja Iida Muinonen.

– Myös vastustaja voi olla arvaamaton. Joukkue on tähän asti pelannut 4-4-2 -järjestelmällä, jossa on ollut ns. keskikentän timantti. Kun joukkueen tulokset ovat viime aikoina olleet vaisuhkoja, he saattavat muuttaa ryhmitystään.

 

Pallokissat – HJK, 18.5. klo 18.00 Savon Sanomat Areena