HJK-toppari Kati Hakala odottaa kovaa kamppailua sunnuntaina

HJK:n naisten joukkue kohtaa FC Hongan paikalliskamppailussa sunnuntaina Töölön pallokentällä. Derby-henkeä hohkaavassa kamppailussa nähdään paljon molempia paitoja edustaneita pelaajia, joten kilpailuasetelma on kohdallaan.

Klubi lähtee otteluun takanaan 0-4 – voitto Oulu Nice Soccerista edelliseltä sunnuntailta. Sinivalkoisilla on mahdollisuus nousta Naisten Liigan kärkisijalle voittamalla sunnuntain ottelu, sillä Klubilla on yksi ottelu PK-35 Vantaata vähemmän, sekä kaksi ottelua Åland Unitedia vähemmän.

FC Honka sen sijaan saapuu Bolliksella niskassaan harvinainen kotitappio Åland Unitedia vastaan. Kovavireinen ahvenanmaalaisnippu otti vakuuttavan voiton ensin Tapiolassa, jonka jälkeen se lähetti PK-35 Vantaan kotimatkalle mukanaan ainoastaan tuliaiset laivalta.

Klubin takalinjat ovat pitäneet erinomaisesti liigan alkuvaiheessa. Joukkue on päästänyt ainoastaan yhden maalin verkkoonsa ja se on ainoa ryhmä tällä hetkellä, joka ei ole hävinnyt otteluakaan.

HJK-toppari Kati Hakala uskoo, että kaikkien on annettava panoksensa puolustukseen, mikäli mielii pitää maalin tyhjänä.

– Yritetään puolustaa koko joukkueena. Se on ainoa tapa miten voidaan pitää maali tyhjänä. Joukkueena pelataan molempiin suuntiin. Ei auta että on yksi tai kaksi pelaajaa alhaalla.

Hongan vaarallisimpia aseita alkukaudella on ollut nopeat hyökkäykset juoksuvoimaisten kärkipelaajien avustuksella. Hakala painottaa keskittymisen merkitystä sunnuntain kamppailussa.

– Se on avain tekijä, että ollaan hereillä joka hetki ja ollaan valmiita prässää se pallo heti pois. Jos ne saa palloja meidän selustaan, niin niiden nopeat hyökkääjät on tosi vaarallisia. On tärkeä mennä palloihin kovaa.

HJK:n ja Hongan väliset ottelut ovat yleisölle sekä pelaajille varsin erityisiä kohtaamisia Naisten Liigassa. Myös FC Honkaa edustanut Kati Hakala tietää, että ottelussa on panoksena paljon enemmän kuin vain kolme pistettä.

– Onhan se aina kiva pelata Honkaa vastaan ja voittaa joukkue, jossa oli mukana monta vuotta. Aikamoinen kamppailu tiedossa ja halutaan voittaa kyllä. Luulen että aika kovaa mennään kaksinkamppailuissa ja muutenkin.

  • Nekin on aika sisuuntuneita kun niillä on ollut kaksi kovaa peliä ja ne vielä hävisi molemmat. Ollaan treenattu ihan tätä peliä varten ihan eri asioita kun esimerkiksi ONS-peliä, Hakala vihjaa.

HJK – FC Honka 20.5. klo 18.30, Töölön pallokenttä.