HJK vierasvoittoon Nurmijärvellä

HJK voitti lauantaina vieraskentällä NJS:n maalein 2–1.

Annika Huhta - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi aloitti pelin erinomaisesti ja jo ensimmäisten minuuttien aikana se loi useamman hyvän maalipaikan. Avausmaali syntyi 4. minuutin kohdalla, kun Annika Huhta laukoi irtopallon läheltä varmasti NJS:n maaliin.

Ensimmäisellä jaksolla HJK hallitsi peliä mielin määrin ja loi useamman hyvän maalipaikan. Siitä huolimatta ei maaleja enempää avausjaksolla nähty ja taulle mentiin HJK:n 1–0-johdossa.

Toisella jaksolla HJK hallitsi peliä edelleen täysin ja pystyi vielä tehokkaammin muuttamaan hyvät hyökkäykset maalipaikoiksi. Heti jakson alussa Nea Lehtola ja Oona Sevenius saivat erinomaiset paikat, mutta tulosta ei syntynyt.

67. minuutin kohdalla, kesken HJK:n hallinnan, NJS pääsi puolittaiseen vastahyökkäykseen. Venla Mäkelä kuljetti palloa vasemmalla laidalla ja korkea laukaus painui maalin takakulmaan. Näin kotijoukkue nousi yllättäen tasoihin.

HJK onnistui kuitenkin nopeasti maalinteossa. Muutamaa minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdettu Lilli Halttunen ehti ensimmäisenä Seveniuksen laukomaan irtopalloon ja sijoitti varmasti pallon maaliin. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu 72 minuuttia.

2–1-tilanteessa HJK loi edelleen rutkasti hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely oli vaikeaa. Halttunen, Sevenius ja Essi Sainio olivat lähimpänä onnistua, mutta NJS-vahti Annika Kulha selvitti tilanteet.

Kotijoukkue ei saanut aikaiseksi kunnollista kiriä, eikä HJK onnistunut enää maalipaikoissaan, joten Klubi nappasi itselleen kolme pistettä 2–1-voitolla.

– Peli oli kokonaisuudessaan hyvin kontrollissa. Loimme paljon paikkoja ja saimme pidettyä vastustajan poissa maalipaikoilta. Meidän täytyy pystyä käyttämään maalipaikat paremmin hyödyksi, jotta peli saadaan myös tuloksen valossa ratkottua nopeammin. Mutta ihan kelpo esitys meiltä tänään, vaikka tuloksellisesti menikin tiukalle, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

– Kaikki kunnia vastustajalle, joka sitkeästi pyrki puolustamaan omaa maaliaan ja välillä myös prässäämään hiukan ylempää. Kaikkinensa tärkeät pisteet ja kohti ensi viikon Tampereen vierailua, Kunnas jatkoi.

HJK on nyt pelannut Kansallisessa Liigassa seitsemän peliä, joista on kertynyt viisi voittoa, tasapeli ja tappio. Pelit jatkuvat ensi lauantaina Ilveksen vieraana.

NJS – HJK 1–2 (0–1)
4. 0–1 Annika Huhta
67. 1–1 Venla Mäkelä
72. 1–2 Lilli Halttunen

Kokoonpano:
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Jasmin Mansaray
Joanna Tynnilä
Essi Sainio
Annika Haanpää
Ilona Walta (67. Lilli Halttunen)
Nea Lehtola (82. Sonja Hillberg)
Oona Sevenius
Annika Huhta (82. Silja Jaatinen)
Leonie Pankratz (67. Jenna Topra)