Jäähyväisten maanantai – Kauden viimeinen kotiottelu!

HJK kohtaa maanantaina kauden viimeisessä kotiottelussaan Bolt Arenalla PK:35:n kello 18.30.

Jonne Kunnas - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ESSI SAINION JÄÄHYVÄISET

Essi Sainio päättää uransa tähän kauteen. Näin hän pelaa maanantaina viimeisen kerran kotiyleisön edessä.

HJK-kapteeni on ollut jalkapallon pioneereja. Sainio voitti ensimmäisenä suomalaisena Bundesliigan mestaruuden vuonna 2009. Turbine Potsdamin lisäksi edusti Saksassa SC Freiburgia. Keskikenttäpelaaja on pelannut ulkomailla myös Ruotsissa AIK:n riveissä.

A-maajoukkueessa Sainio debytoi 19-vuotiaana vuonna 2006 ja oli mukana EM-kotikisoissa kolme vuotta myöhemmin.

Urallaan Sainio on kärsinyt loukkaantumisista ja sairauksista. Ne pitivät Sainion useamman vuoden poissa pelikentiltä kokonaan. Paluun kentille Sainio teki 2015, jolloin hän siirtyi HJK:hon. Siitä asti Sainio on pelannut Klubin paidassa, joten meneillään oleva kausi on kahdeksas peräkkäinen sinivalkoisissa.

HJK:ssa Sainio on voittanut Suomen mestaruuden, kahdesti hopeaa, kerran pronssia sekä kahdesti Suomen Cupin.

Sainio oli mukana Helmarien kisajoukkueessa kesän EM-kisoissa ja sai myös runsaasti vastuuta. Pelejä A-maajoukkueessa kertyi lopulta 58. Pitkän tauon jälkeen Sainio palasi A-maajoukkueeseen kaudella 2020.

– Helsingin Jalkapalloklubi, seurani viimeiset kahdeksan vuotta. Mitä voin sanoa? Töölö oli mun koti, stadi mun paikka. Sinivalkoiset värit sydämessäni haluan kiittää siitä, että sain olla klubilainen, Sainio sanoi.

Annetaan maanantaina yhdessä, koko Klubi, ikimuistoiset jäähyväiset Essille!

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

HJK:lla on Kansallisessa Liigassa jäljellä kaksi peliä. Maanantain kotipeli PK-35:sta vastaan ja päätöskierroksen peli KuPS:n vieraissa ensi viikon lauantaina.

Klubi on varmistanut itselleen jo liigan hopeiset mitalit ja palaa näin mitalikantaan kahden vuoden tauon jälkeen. Klubi voitti myös Suomen Cupissa hopeiset mitalit itselleen.

Päävalmentaja Jonne Kunnas ei jatka enää ensi kaudella HJK:ssa. Näin ollen maanantaina Kunnas valmentaa ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa HJK:ta Bolt Arenalla.

– Jonne on ollut viisi vuotta HJK:ssa. Ensin kaksi vuotta talenttivalmentajana ja sitten kolme vuotta liigajoukkueen päävalmentajana. Hänen työpanoksensa on ollut valtava koko seurayhteisölle siihen, missä HJK:n naiset ja tytöt tällä hetkellä menevät – tämä näkyy niin rakenteissa kuin kenttätoiminnassa. Kunnas ansaitsee ikimuistoisen viimeisen kotipelin ja valtavat kiitokset meiltä kaikilta. KIITOS, huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius sanoo.

HJK – PK-35
Maanantaina 17.10.2022 klo 18.30
Bolt Arena
Kansallinen Liiga