Kamppailu kärkisijoista kiihtyy

HJK kohtaa piikkipaikkaa pitävän Åland Unitedin.

Töölössä pelataan lauantaina pelataan Kansallisen Liigan 15. kierroksen ottelu, jossa Bolt Arenalle saapuu sarjakärjessä porskuttava Åland United. Klubi palasi tappiollisen Kuopioreissun jälkeen pistekantaan edellisellä kierroksella voittamalla PK-35 Vantaan 4-2. Myös Ahvenanmaalaiset voittivat ottelunsa Ilvestä vastaan, luvuin 1-3.

HJK on sarjassa kolmantena, seitsemän pistettä jäljessä saarelaisia. On selvää, että jos mestaruustaistoon mielii mukaan, on pisteitä lauantaina otettava. Joukkueiden aiempi kohtaaminen Ahvenanmaalla oli kaksijakoinen: Klubi aloitti ottelun heikosti ja kotijoukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle. Toisen puoliajan pallollisesta dominoinnista huolimatta HJK kärsi 2-1 tappion.

Klubin pitää lauantaina olla alusta asti hereillä. Vastustajaa ei ole varaa päästää liikaa etumatkalle, sillä Åland United taitaa matalan blokin pelaamisen. Saarelaiset puolustavat tarvittaessa tiivisti, koko joukkueen voimin alhaalla.

Päävalmentaja Jonne Kunnas kertoo, että joukkueessa odotetaan jo innolla saarelaisten kohtaamista.

– Olemme pelanneet kotona vahvasti ja viime sunnuntain onnistumisten jälkeen on hyvä lähteä kohti lauantain huippuottelua. Terävöitimme jo edelliseen otteluun hyökkäämisemme rakenteita, joten lähdemme valmiina kohtaamiseen. Saarelaisilla on varmasti enemmän paineita tulla Töölöön pelaamaan.

La 12.9. HJK Åland United klo 15:30 Bolt Arena