Kausi päättyi hopeajuhliin

HJK päätti kautensa lauantaina hopeajuhliin.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kauden viimeisessä pelissä FC Honkaa vastaan ei ollut enää sijoituksellisia panoksia. HJK:n hopeasija ja Hongan neljäs sija olivat varmistuneet jo viime viikolla.

Vierasjoukkue Honka aloitti ottelun terävästi ja siirtyi alussa 1–0-johtoon. Annika Laihanen torjui läpiajon, mutta irtopallo kimposi HJK-puolustuksen kautta maaliin. Näin espoolaiset menivät HJK:n omalla maalilla johtoon.

0–1–tilanteessa vierasjoukkue tyytyi puolustamaan tiiviisti ja HJK haki tasoitusmaalia. Maalipaikkoja oli runsaasti, mutta tolppaa lähemmäksi Klubi ei päässyt.

Näin kauden viimeinen koitos päättyi Hongan voittoon.

Ottelun jälkeen HJK pokkasi itselleen hopeiset mitalit. Mestaruuden voitti KuPS ja pronssia Åland United.

– Viimeinen peli takana, ja nyt on aika hengähtää ja nauttia kauden saavutuksista hetken aikaa. Tänään ottelu oli kaksijakoinen. Oltiin hyvin pelin päällä ja luotiin suhteellisen hyvä määrä laadukkaita maalintekopaikkoja, mutta tällä kertaa pallo ei mennyt verkon perukoille. Puolustaminen pitkissä avauksissa toimi hyvin ja saatiin niistä hyvin käynnistettyä hyökkäyksiä, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoi pelin jälkeen.

– Onnittelut KuPS:lle ja Åland Unitedille mitalisijoista, ja valtava kiitos kauden ajan meidän joukkuettamme kannustaneille, Heinonen päätti.

HJK – Honka 0–1 (0–1)
8. 0–1 oma maali

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Maaria Roth
Tea Heininen
Elisa Ikonen (46. Daniela Tolonen)
Tuuli Enkkilä (84. Linda Nyman)
Jenna Topra
Emilia Kupsanen (77. Peppi Kontturi)
Lotta Lindström
Veera Hellman (46. Lilli Halttunen)
Iina Salmi (84. Ria Karjalainen)