Klubi derbyvoittoon!

HJK kaatoi perjantai-illan paikallisderbyssä HPS:n maalein 1–0 ja otti samalla myös neljännen peräkkäisen voittonsa.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ottelu alkoi HJK:n osalta loistavasti, kun pelin ainoaksi jäänyt osuma syntyi 3. minuutin kohdalla. Peppi Kontturi antoi kulmapotkun ja Lotta Lindström ampui pallon upeasti HPS:n maaliin. Osuma oli Lindströmille jo kauden neljäs.

1–0-johtotilanteessa HJK kontrolloi peliä hyvin ja loi useampia hyviä hyökkäyksiä. HPS ei juurikaan Klubin maalilla vieraillut, sillä HJK:n prässipelaaminen toimi hyvin. Näin tauolle mentiin HJK:n 1–0-johdossa.

Toisella jaksolla peli oli edelleen HJK:n kontrollissa ja 2–0-maali roikkui pitkään ilmassa. Parhaan maalipaikan sai Ria Karjalainen, jonka laukauksen HPS:n maalivahti Iina Rautiainen torjui lähietäisyydeltä onnistuneesti.

Ennen kauden alkua itsensä mitalitaisteluun ilmoittanut HPS ei löytänyt eväitä HJK:n puolustuksen murtamiseen ja jäi toisella jaksolla ilman kunnollisia maalipaikkoja. Näin HJK otti 1–0-voiton ja vankisti asemaansa sarjataulukon kakkospaikalla.

– Käärimme hyvän ja ansaitun voiton tänään. Peli oli meidän kontrollissa oikeastaan koko ajan ja saimme hyvän voiton ja kolme pistettä mukaan. Olen jälleen tosi ylpeä pelaajistamme, sillä he olivat pelissä hyvin mukana ja antoivat kentällä kaikkensa. Tästä on hyvä jatkaa, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsee pelin jälkeen.

– Peli oli melko fyysinen kamppailu, johon pystyimme vastaamaan hyvin ja oikealla tavalla. Pelin loppuhetket hoidimme tyylikkäästi. Kiitos taas kotiyleisölle, josta saimme hyvän lisäbuustin kentälle. Tästä jatketaan ja käännetään katseet kohti seuraavaa peliä, päävalmentaja kommentoi.

HJK jatkaa pelejään ensi lauantaina, jolloin se kohtaa vieraskentällä sarjakärki KuPS:n.

HJK–HPS 1–0 (1–0)
3. 1–0 Lotta Lindström

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela (82.Tea Heininen)
Joanna Tynnilä
Laura Hillberg
Helmi Raijas (65.Maaria Roth)
Milja Kiviranta
Linda Nyman (65.Tuuli Enkkilä)
Lotta Kalske (46.Ilona Walta)
Ria Karjalainen (65.Emilia Kupsanen)
Lotta Lindström
Peppi Kontturi