Klubi Kansallisen Cupin finaaliin!

HJK voitti sunnuntaina TPS:n maalein 3–0 ja eteni näin Kansallisen Cupin finaaliin.

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Vierasjoukkue TPS aloitti pelin räväkästi, mutta pikkuhiljaa ote siirtyi Klubille. Pelin avausmaali syntyi 16. minuutin kohdalla, kun Lotta Lindström laukoi pallon maaliin rangaistuspotkusta. Pallo vietiin pilkulle TPS-puolustajan käsivirheen takia. Osuma oli Lindströmille ja kahdeksas Kansallisessa Cupissa.

Ensimmäinen 45-minuuttinen sujui pitkälti Klubin hallinnassa ja toinen maali syntyi 34. minuutilla. Asialla oli Jenna Topra, joka laukoi Lindströmin syötöstä pallon TPS-maaliin. Maalia edelsi upeasti rakenneltu hyökkäys ja 10 syötön ketju.

Avausjakson jälkeen taulle mentiin Klubin johdossa 2–0.

Klubi aloitti toisen jakson myös vahvasti ja peli ratkesi käytännössä 49. minuutin kohdalla, kun Topran syöttö painui TPS-puolustajan kautta omaan maaliin.

3–0-tilanteessa HJK edelleen kontrolloi peliä. TPS pääsi muutaman kerran hätyyttelemään Annika Laihasen vartioimaa HJK-maalia, mutta enempää maaleja ei pelissä enää nähty.

Näin HJK voitti pelin 3–0 ja eteni Kansallisen Cupin finaaliin. Finaalissa HJK kohtaa KuPS:n, joka voitti sunnuntain toisessa välierässä Åland Unitedin maalein 2–1. Finaali pelataan Kuopiossa lauantaina 1.4. klo 14.15 alkaen.

– TPS oli tänään odotetun vahva kaksinkamppailuissa. Peli oli hyvin meidän kontrollissa alun jälkeen ja pelasimme hyvin pallon kanssa. Onnistuimme myös erittäin hyvin menetysten jälkeen tekemään riistoja sekä tunnistamaan TPS:n vastaiskujen hetket, päävalmentaja Arttu Heinonen totesi pelin jälkeen.

– Loimme pelissä myös hyvän määrä laadukkaita maalipaikkoja ja kolme tehtyä maalia oli hyvä suoritus. Ja totta kai kun omassa päässä säilyy nolla, niin voi olla tyytyväinen. Saimme ison määrän onnistumisia pelissä ja hienoa oli myös ”Maran” (Maaria Roth) ensimmäiset minuutit, Heinonen jatkoi.

Klubi on voittanut toistaiseksi kaikki pelaamansa Kansallisen Cupin pelit. Nyt cup huipentuu finaaliin KuPSia vastaan.

– Totta kai tavoitteena on voittaa Kansallisen Cup. Olemme pelanneet hyvin ja nyt olemme ansaitusti finaalissa. Nyt alkaa valmistautuminen siihen, päävalmentaja päätti.

HJK – TPS 3-0 (2-0)
16. 1-0 Lotta Lindström rp.
34. 2-0 Jenna Topra
49. 3-0 oma maali

Kokoonpano:
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä (66.Tea Heininen)
Laura Hillberg
Tuuli Enkkilä (84. Maaria Roth)
Milja Kiviranta (66.Linda Nyman)
Ilona Walta (45. Ilona Walta)
Helmi Raijas
Jenna Topra
Lotta Lindström (79.Sonja Hillberg)
Peppi Kontturi (79.Emilia Kupsanen)