Klubi kotivoittoon ONS:sta

HJK kaatoi lauantaina Bolt Arenalla ONS:n maalein 2–1.

Lotta Lindström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi sai peliin erinomaisen alun, kun 5. minuutin kohdalla Lotta Lindström tykitti pallon ONS:n maaliin. Osuma oli Lindströmille jo kauden 11.

1–0-tilanteessa Klubi hallitsi peliä selvästi ja loi tukun hyviä maalipaikkoja. Lopulta 26. minuutin kohdalla syntyi toinen maali. Ria Karjalainen pudotti pallon Daniela Toloselle, joka laukoi pallon 18 metristä tyylikkäästi tolpan viereen.

Ensimmäisen jakson loppu oli vielä selkeää Klubin hallintaa, mutta enempää maaleja ei syntynyt ja tauolle mentiin HJK:n 2–0-johdossa.

Heti toisen jakson alussa ONS onnistui kaventamaan tilanteeksi 2–1. Asialla oli Inka Sarjanoja, joka harhautteli jalkansa vapaaksi boksin sisällä ja laukoi pallon HJK-maaliin.

2–1-tilanteessa HJK hallitsi edelleen peliä ja loi hyviä maalipaikkoja useita. Kolmatta maalia Klubi ei kuitenkaan saanut tehtyä hyvistä paikoista huolimatta. Vierasjoukkue ONS puolusti sinnikkäästi ja oli loppuhetkillä lähellä tasoitusta, mutta Sarjanojan nosto läheltä painui hieman yli maalin.

Näin HJK palasi voittojen tielle 2–1-lukemin ja samalla vankisti asemiaan sarjataulukon kolmospaikalla.

– Ensimmäinen jakso oli meitä hyvä ja laadukas. Saimme hyökättyä todella monipuolisesti ja luotua hyvää uhkaa vastustajan maalille, päävalmentaja Arttu Heinonen totesi pelin jälkeen.

– Toisella jaksolla loimme hyvät maalintekopaikat, mutta ne jäivät hyödyntämättä. ONS sai muutaman tilanteen, mutta onneksi selvitimme ne hyvin.

Kolmen voitottoman pelin jälkeen tärkein asia oli saada taas kolme pistettä.

– Kolme pistettä ja paluu voittojen tielle, millä vankistimme asemia mitalitaistelussa. Olen tosi ylpeä pelaajista, miten he laittoivat taas itsensä likoon, päävalmentaja päätti.

HJK:n pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun Klubi matkustaa TPS:n vieraaksi.

HJK – ONS 2–1
5. 1–0 Lotta Lindström
26. 2–0 Daniela Tolonen
47. 2–1 Inka Sarjanoja

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Tea Heininen (62.Lilli Halttunen)
Maaria Roth
Tuuli Enkkilä
Daniela Tolonen (62.Milja Kiviranta)
Lotta Kalske (45.Helmi Raijas)
Emilia Kupsanen
Ria Karjalainen (62.Jenna Topra)
Lotta Lindström
Iina Salmi