Klubi murskavoittoon Tampereella

HJK kaatoi lauantaina Tampereella pelatussa pelissä Ilveksen maalein 7-2.

Elli-Noora Kainulainen onnistui iskemään Ilveksen verkkoon kolme maalia. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Klubi aloitti pelin vahvasti ja loi ensimmäisten minuuttien aikana jo hyviä maalipaikkoja. Avausmaali syntyi 7. minuutilla upean hyökkäyksen jälkeen, kun Emilia Kupsanen ohjasi ns. takavasaralle Lilli Halttusen syötön maaliin.

1-0-tilanteessa peli eteni Klubin selvässä hallinnassa, mutta seuraavan kerran heilui HJK:n maaliverkko, 25. minuutin kohdalla. Nelly Lehtilän upea laukaus 20 metristä vastahyökkäyksen jälkeen painui yläkulmaan.

Klubi ei omia paikkojaan hyödyntänyt ja Ilves iski vielä jakson lopussa vastahyökkäyksestä maalin, kun Anna Olmalan laukaus painui alakulmaan. Klubi kuitenkin vielä kuittasi viimeisellä minuutilla, kun Veera Hellman keskitti ja Elli-Noora Kainulainen puski pallon maaliin. Näin tauolle mentiin tasatilanteessa 2-2.

Toisen jakson alussa Klubi siirtyi johtoon, kun Kainulaisen kulmapotku tavoitti Noora Karvosen, joka puski pallon tyylikkäästi maaliin.

Vain pari minuuttia edellistä, Klubi iski jälleen. Nyt Kainulainen pudotti keskityspallon ja Sara Sievistö tykitti pallon varmasti alakulmaan. Klubi siirtyi näin pikatahtia 4-2-johtoon.

4-2-tilanteessa pelissä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Ilves sai luotua myös pari vaarallista paikkaa, mutta maalivahti Siiri Forsström torjui ne hyvin.

80. minuutin kohdalla Klubi iski viidennen maalinsa. Halttunen harhautteli itsensä vapaaksi boksin sisällä ja syöttö tavoitti maalin edestä Kainulaisen, joka laukoi läheltä pallon maaliin.

Hetkeä myöhemmin Kaunulainen laukoi vielä pallon maaliin Hellmanin hyvästä syötöstä. Hattutemppu vei Klubin näin 6-2-johtoon.

Eikä tässä vielä kaikki. Muutama minuutin ennen päätösvihellystä Maaria Roth puski Kainulaisen kulmasta pallon maaliin ja näin Klubi voitti pelin 7-2.

– Hyökkäyspelaaminen toimi todella hyvin. Loimme todella paljon ja monipuolisesti laadukkaita etenemisiä boksiin ja se taas toi meille paikkoja ja lopulta seitsemän maalia, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsi pelin jälkeen.

– Meillä oli hetkiä pelissä, kun Ilves sai aiheutettua ongelmia ja molemmat maalit syntyivätkin tilanteenvaihtojen jälkeen. Niissä meillä pitää olla parempi valmius. Mutta kokonaisuus taas hyvä tänään ja tästä on kiva jatkaa pre-seasonia, Heinonen lisäsi.

Ilves – HJK 1-2 (1-1)
7. 0-1 Emilia Kupsanen
25. 1-1 Nelly Lehtilä
42. 2-1 Anna Olmala
44. 2-2 Elli-Noora Kainulainen
50. 2-3 Noora Karvonen
52. 2-4 Sara Sievistö
80. 2-5 Kainulainen