Klubi tasapeliin PK-35:n vieraana

HJK pelasi perjantai-iltana 1–1-tasapelin PK-35:n kanssa Talin hallissa.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ottelun ensimmäinen jakso sujui kauttaaltaan HJK:n hallinnassa, mutta kotijoukkue PK-35 puolusti tiiviisti ja pystyi estämään Klubin murtautumiset.

Parhaat maalipaikat HJK sai luotua Ria Karjalaiselle. Vartin pelin jälkeen Karjalainen ehti keskitykseen ensimmäisenä, mutta ohjaus suoraan ilmasta painui hieman ohi. Puolen tunnin kohdalla Essi Sainio ja Oona Sevenius pelasivat hyvin yhteen ja Karjalainen pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta laukaus karkasi pallon mitan ohi tolpan.

PK-35 hätyytteli Annika Laihasen vartioimaa HJK-maalia harvakseltaan, joten näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tauolta kentälle astui sisuuntunut HJK-ryhmä. Heti jakson ensimmäisellä minuutilla Nea Lehtola murtautui boksiin ja Silja Jaatinen pääsi takatolpalta yrittämään maalintekoa. Seuranneesta kulmapotkusta Jenna Topra pääsi laukomaan, mutta PK-35 pelasti pallon maaliviivalta.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Lehtola pääsi irtopalloon ensimmäisenä, mutta kova laukaus kolahti ylärimaan. Seuraava hyökkäys tästä tuotti kuitenkin lopulta tulosta, kun Karjalainen onnistui maalinteossa. Tilanne sai alkunsa hyvin rakennetusta hyökkäyksestä, jonka jälkeen Annika Haanpään pääsi laukomaan ja torjunnasta tulleeseen irtopalloon ehti ensimmäisenä Karjalainen. 1–0-maali syntyi 49. minuutin kohdalla.

1–0-tilanteessa HJK hallitsi edelleen peliä, mutta maalipaikkojen luominen oli hankalaa hyvin puolustanutta vastustajaa vastaan. Pelin loppua kohden PK-35 muutti hieman pelaamistaan ja nosti selvästi prässitasoaan. Tämä tuottikin HJK:lle hieman vaikeuksia, mutta maalipaikoille kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt.

Pelikello ehti jo pysähtyä 90. minuutin kohdalle, kun PK-35 sai luotua lopulta hyvän maalipaikan. HJK ei onnistunut purkamaan palloa boksista ja lopulta Neea Hassinen kurotti pallon Ada Lindrothille, jonka laukaus läheltä painui Klubin maaliin.

Näin peli päättyi lukemiin 1–1. Klubi oli voittanut kauden kolme ensimmäistä peliään, joten perjantain tasapeli oli sille kauden ensimmäinen pistemenetys.

– Tulos oli ehdottomasti pettymys. Pystyimme rakentamaan riittävästi hyviä maalipaikkoja ja toisaalta onnistuimme pitämään PK:n poissa paikoilta. Peli oli hyvin kontrollissa loppua lukuun ottamatta, joka meidän olisi kokonaisuutena pitänyt pystyä pelaamaan paremmin. Turhaan menetimme otetta, vaikka mitään isompaa hätää ei ollutkaan. Pienessä ja nihkeässä hallissa palloa olisi pitänyt ensimmäisellä jaksolla pitänyt pystyä liikuttamaan laadukkaammin ja tässä paranannettiinkin toiselle jaksolle, päävalmentajana Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

– Joukkue jatkaa tästä pää pystyssä eteenpäin. Tämän ottelun haasteet analysoidaan ja otetaan oppia. Isossa kuvassa pelaaminen on hyvällä mallilla ja pystymme omaan vahvaan pelaamiseemme nojaamaan, Kunnas jatkoi.

Klubin pelit jatkuvat ensi perjantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi FC Honka. Peli alkaa poikkeuksellisesti 18.05 YLE:n lähetyksen takia.

PK-35 – HJK 1–1 (0–0)
49. 1–0 Ria Karjalainen
90. 1–1 Ada Lindroth