Klubille kotivoitto

HJK voitti tiistaina Bolt Arenalla Ilveksen maalein 1-0.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla HJK oli selvästi niskan päällä. Joukkue loi muutamia erinomaisia maalipaikkoja, mutta maaliverkko ei heilunut.

Toisella jaksolla Klubi piti edelleen hallinnan itsellään ja vahva painostus tuotti tulosta 70. minuutin kohdalla. Ensin Katariina Kosola ajoi hyvin kohti 16-aluetta ja laukoi pallon ylärimaan. Irtopalloon ehti ensin Emmaliina Tulkki, jonka ohjaus osui jälleen ylärimaan. Kolmas yritys tuotti kuitenkin tulosta ja Tulkki laukoi pallon läheltä varmasti verkon perukoille. Osuma oli Tulkille kauden kolmas.

Maalin jälkeen HJK loi edelleen hyviä hyökkäyksiä, jotka johtivat muutamaan loistavaan paikkaan. Lisää maaleja HJK ei kuitenkaan enää tehnyt.

Pelin viimeiset minuutit Ilves loi kovaa painostusta HJK:n puolustusalueelle, mutta Klubi kesti maalivahti Anna Koivusen johdolla. Näin HJK nappasi voiton maalein 1-0.

– Tärkeä voitto, joka ei tänäänkään helpolla tullut. Kokonaisuutena kuitenkin ehdottoman ansaittu voitto meille. Hyökkäämisessä pystyttiin tuottamaan tarvittavat maalipaikat ja olen tyytyväinen ilmeeseen, jossa omaa maalia suojeltiin viimeiseen asti, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Kultajousen toimesta maalintekijä Tulkki. Hyökkääjä Alexa Jenas debytoi ottelussa, kun hänet vaihdettiin kentälle toisen jakson puolivälissä.

Toisen peräkkäisen voiton myötä HJK vankisti asemiaan sarjan kärkitaistelussa. 11 pelistä on kasassa 21 pistettä. Sarjakärki Åland United on neljän pisteen päässä. Klubin kanssa tasapisteissä on pelin vähemmän pelannut TiPS.

Klubin pelit jatkuvat jo lauantaina, kun edessä on vieraspeli KuPSia vastaan.

– Ottelutahti on kova, joten nyt tärkeä pitää huolta palautumisesta parhaalla mahdollisella tavalla sekä siirtää katseet lauantain otteluun, Kunnas sanoi.