Klubille Suomen Cupin lohkovoitto!

HJK voitti lauantaina Suomen Cupin ottelussa PK-35:n maalein 2–0.

HJK lähti peliin hieman siipirikkoisena, kun sivussa oli useampi pelaaja. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, sillä lopputuloksena oli vakuuttava 2–0-voitto.

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin lievässä PK-35:n hallinnassa, mutta pikkuhiljaa ote siirtyi HJK:lle. Ensimmäisellä jaksolla ei kuitenkaan maaleja nähty ja näin tauolle mentiin lukemissa 0–0.

Heti toisen jakson alussa Klubi siirtyi 1-0-johtoon. Wilma Sjöholm riisti pallon ja Ria Karjalainen laukoi läheltä pallon PK-maaliin.

1–0-tilanteessa peli pysyi hyvin Klubin kontrollissa. Klubin toinen maali syntyi 74. minuutin kohdalla. Nea Lehtolan sivurajaheitto tavoitti Karjalaisen, joka harhautteli itsensä vapaaksi ja laukoi boksin sisältä pallon tolpan kautta maaliin.

Pelin lopussa Klubi loi vielä hyviä maalipaikkoja useamman, mutta peli päättyi lukemiin 2–0.

– Ottelun alussa meillä oli hankaluuksia omassa pallollisessa pelaamisessa. Hiukan hätäilimme valinnoissa ja ratkaisuissa. Toki PK onnistui alussa prässin suhteen. Tämän jälkeen ottelu oli kokonaisuutena hallussa ja meidän olisi pitänyt pystyä viimeistelemään paikoistamme vieläkin useammin, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen.

Voiton myötä HJK varmisti itselleen Suomen Cupin lohkovoiton. Puolivälierien otteluparit arvotaan maanantaina.

– Kaiken kaikkiaan tyylikäs esitys ja lohkovoitto ilman päästettyjä maaleja lämmittää, Kunnas summasi.

HJK:n maalissa ottelussa pelasi farmiseura NJS:sta lainattu Annika Kulha. Kokoonpanossa olivat ensimmäistä kertaa mukana TBSM:n joukkueen Daniela Tolonen ja Pihla Niinistö.

– Täytyy antaa myös kiitosta NJS:lle meidän yhteistyöstämme, jonka seurauksena Annika pelasi hyvän ottelun maalillamme, päävalmentaja kiitteli.

HJK:n kokoonpano
Annika Kulha
Laura Hillberg
Maaria Roth
Mimmi Nurmela (90. Jasmin Mansaray)
Nea Lehtola (90. Ella Pesonen)
Annika Huhta
Linda Ruutu
Katariina Kosola
Veera Hellman (84. Ella Burton)
Ria Karjalainen
Wilma Sjöholm (64. Silja Jaatinen)

Vaihdossa
Daniela Tolonen
Pihla Niinistö

PK-35 – HJK 0-2 (0–0)
48. 0–1 Ria Karjalainen
74. 0–2 Ria Karjalainen