Klubin kauden 2020 pelipaidat julkaistu

HJK:n vieraspelipaidat on valmistettu merestä kerätystä kierrätysmuovista.

HJK on ensimmäinen suomalainen jalkapalloseura, joka pelaa Adidaksen kestävän kehityksen peliasuissa. Vieraspelipaidoissa on käytetty merestä kerättyä kierrätysmuovia, jonka toimittaa merien hyvinvointiin erikoistunut ympäristöjärjestö Parley for the Oceans. Kevyt Parley Ocean Plastic® -materiaalia sisältävä kangas on hengittävä ja antaa ilmavan tunteen ihoa vasten.

– Koemme, että seuralla on merkittävä rooli ja mahdollisuus edistää ympäristötietoisuutta yhteiskunnassa. Kierrätysmuovista valmistettujen pelipaitojen käyttäminen on meille selkeä jatkumo hiilineutraalien kotiottelujen rinnalle, avaa HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

HJK:n naisten ja miesten liigajoukkueet käyttävät samoja koti- ja vierasasuja. Klubin kotiasu on perinteitä kunnioittaen modernisoitu versio vuodesta 1909 käytössä olleesta sinivalkoisesta pystyraitapaidasta. Lohenpunaisen peliasun lisäksi miehillä on käytössä myös tummansininen kolmas peliasu.

HJK:n ja Adidaksen yhteistyö on jatkunut yhtäjaksoisesti vuodesta 1965, jolloin Adidakselta saatiin ensimmäiset jalkapallokengät. Yhteistyö on yksi pisimmistä eurooppalaisessa jalkapallossa.

Kansallinen Liiga käynnistyy 13.6.2020.