KuPS:n vieraaksi lauantaina

Lauantaina pelataan Kansallisen Liigan runkosarjan viimeinen kierros. HJK matkustaa sarjan kärkikamppailuun KuPS:n vieraaksi.

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on varmistanut itselleen jo runkosarjan kakkossijan. 17 pelistään Klubi on saanut kasaan 41 pistettä. Näin olleen pistekeskiarvo per peli on varsin mukavasti 2,41. 17 pelin jälkeen HJK:n maaliero on 48–11.

Viimeiselle kierroksella HJK lähtee hyvistä asemista, sillä alla on seitsemän peräkkäistä voittoa. Näissä seitsemässä pelissä HJK on päästänyt vain yhden maalin.

Viime pelissään Klubi voitti kotikentällään Ilveksen maalein 3–0, kun Ria Karjalainen, Leonie Pankratz ja Oona Sevenius onnistuivat maalinteossa. InStatin tilastojen mukaan HJK voitti pelissä muun muassa laukaukset 19–3, pallonhallinnan 67–33 % ja onnistuneet syötöt 536–252, joten tilastojenkin perusteella voitto oli täysin ansaittu.

HJK:n parhaat maalintekijät ovat olleet tällä kaudella Oona Sevenius (13), Ria Karjalainen (9), Leonie Pankratz (5). Kolmesti ovat osuneet Essi Sainio, Jenna Topra ja Veera Hellman.

HJK:n maalivahti Annika Laihanen on puolestaan pelannut tällä kaudella jo peräti yhdeksän nollapeliä.

Kansallisen Liigan runkosarjan jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat pelejään Mestaruussarjassa, jossa pelataan yksinkertainen sarja. Neljä heikointa pelaavat sarjapaikastaan Haastajasarjassa.

Ennen päätöskierrosta on jo varmaa, että KuPS (48) tulee voittamaan runkosarjan ja HJK on varmuudella toinen (41). Klubilla on kuitenkin lauantaina hyvä sauma kuroa umpeen KuPS:n karkumatkaa ja päästä näin iskuetäisyydelle Mestaruussarjan peleihin.

KuPS:n ja HJK:n lisäksi Mestaruussarjassa tulevat pelaamaan PK-35 Vantaa, Åland United, PK-35 sekä HPS. Päätöskierroksen peleissä ratkeaa runkosarjan kolmos- ja nelossija, josta taistelevat PK-35 Vantaa ja Åland United.

KUOPION PALLOSEURA

Viime kauden mestarijoukkue KuPS on pelannut vakuuttavan kauden, sillä 17 pelistä on kasassa 48 pistettä. Maaliero on huima 80–9. Viime viikolla KuPS pelasi hienosti myös Mestarien Liigassa, sillä se raivasi tiensä 32 parhaan joukkoon voittamalla liettualaisen Gintran sekä belgialaisen Anderlechtin.

Kansallisen Liigan maalipörssin kärjessä on KuPS-kaksikko Lavidje BegolliGentjana Rochi. Begolli on tehnyt 23 maalia ja Rochi 21. Kaksikolle hyvää taustatukea on antanut yhdeksän maalia tehnyt Aino Kröger ja kahdeksan kertaa osunut Emmi Siren.

Maalitykkien lisäksi KuPS:ssa isossa roolissa ovat olleet tällä kaudella keskikentällä pelaavat Oona Siren ja Emma Peuhkurinen sekä puolustuslinjan Maja Göthberg ja Gabriella Cuevas. Tuore hankinta Jade Talley on myös osoittanut vaarallisuutensa liigapeleissä.

EDELLISET KOHTAAMISET

Kevään pelissä HJK ja KuPS kohtasivat Bolt Arenalla. Silloin KuPS oli vahvempi maalein 2–1. Klubista maalinteossa onnistui Annika Huhta ja KuPS:sta Rochi ja Kröger.

KuPS:n naisten joukkue aloitti Kansallisen Liigan kaudella 2019, kun KuPS sai itselleen Pallokissojen paikan. Tästä eteenpäin HJK ja KuPS ovat kohdanneet virallisissa peleissä 10 kertaa, joista voitot ovat KuPS:n hyväksi 6–4. Maaliero on Klubin hyväksi 18–17.

HJK:n edellinen voitto KuPS:sta on kesäkuulta 2020, jonka jälkeen KuPS on voittanut viisi viimeistä kohtaamista.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Upea peli edessä, kun pääsemme pelaamaan KuPS:n vieraaksi lauantaina. KuPS on pelannut todella vakuuttavasti koko kauden, josta kertoo myös sarjataulukko. Meillä on kuitenkin ollut hyvä vire päällä jo pitkään. Olemme viime viikot luoneet hyvin maalipaikkoja ja olleet niissä myös riittävän tehokkaita. Puolustuspelaaminen on myös toiminut ja olemme pystyneet pitämään vastustajan pois vaarallisilta paikoilta.

– KuPS:lla on tietenkin monia hyviä yksilöitä joukkueessa, mutta oman pelaamisen kautta lähdemme myös tähän peliin. Meille on vahva luotto meidän tekemiseemme ja hyvällä itseluottamuksella lähdemme hakemaan pisteitä Kuopiosta. Hieno ottelu on tulossa, sillä kentällä nähdään kaksi hyvävireistä joukkuetta sekä runsaasti nykyisiä ja tulevia A-maajoukkuepelaajia.

KuPS – HJK
Lauantaina 27.8.2022 klo 18.00
Kansallinen Liiga – Väre Areena, Kuopio

Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.