Laura Hyvönen huolehtii joukkueen henkisestä hyvinvoinnista

Kauden lähestyessä syvennytään valmennustiimin ajatusmaailmaan. Laura Hyvönen avaa ajatuksiaan joukkueen psyykkisestä valmennuksesta.

Laura Hyvönen - HJK Helsinki

Laura Hyvönen, HJK Naisten psyykkinen valmentaja, on pukeutunut Klubin sinivalkoisiin vuodesta 2013 saakka. Oma pelaajaura päättyi vuonna 2018, mutta joukkue ei jäänyt taakse Hyvösen siirryttyä valmennustehtäviin. Hyvönen on tuttu kasvo myös maajoukkuekuvioista, sillä hän kuuluu U19-tyttöjen valmennustiimiin.

Pitkän pelaajauransa aikana omakohtaisia kokemuksia ja näkemyksiä on ehtinyt kertyä paljon. Arjen tasapaino ja henkinen hyvinvointi ovat teemoja, joiden merkitystä Hyvönen haluaa korostaa myös valmennettavilleen.

– Uskon, että kun pelaaja voi hyvin, hän saa myös tuloksia aikaan kentällä. Harjoittelu ja tulosten hakeminen ei saa mennä hyvinvoinnin kustannuksella, Hyvönen painottaa.

Suuressa kuvassa kauden tavoite psyykkisen valmennuksen osalta on selvä. Hyvönen haluaa auttaa pelaajia saavuttamaan oman maksimaalisen potentiaalinsa ja auttaa jokaista yksilöä mahdollisimman hyviin suorituksiin. Hyvönen asettaa myös selkeän tavoitteen omalle roolilleen joukkueessa.

– Oli pelaajaa mietityttävä asia mikä tahansa kentältä tai sen ulkopuolelta, toivon, että he kokevat voivansa jakaa sen kanssani. Voimme sitten yhdessä miettiä mitä voimme niille asioille tehdä ja mihin niistä ylipäätään voimme itse vaikuttaa. On hyvä muistaa, että myös kentän ulkopuolisilla asioilla on suuri vaikutus pelaajan suoritukseen. Lisäksi haluan luoda yhdessä muun valmennustiimin kanssa ympäristön, jossa jokainen pelaaja kokee varmasti itsensä merkitykselliseksi, Hyvönen päättää.

Koko HJK Naisten valmennustiimin löydät tästä.

HJK avaa Kansallisen Liigan kauden kotikentällä lauantaina 17.4. klo 14.00, jolloin vieraaksi saapuu JyPK.