Maanantaina vieraspeli Vantaalla

HJK kohtaa maanantaina Kansallisen Liigan pelissä vieraskentällä PK-35 Vantaan.

Essi Sainio - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK:lla on takanaan neljän pelin voittoputki. Näissä neljässä pelissä Klubi on pitänyt myös oman maalin koskemattomana, joten maanantain peliin HJK lähtee hyvässä vireessä.

Viime pelissään HJK kaatoi vieraskentällä Hongan maalein 1–0. Peli oli Klubin kontrollissa hyvin, mutta maalipaikat jäivät vähiin molemmissa päissä kenttää. Tästä kertovat myös InStatin tilastot: Laukaukset Klubille 13–5 ja maaliodottama (xG) 0,94–0,71.

Klubi on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena. Pisteitä 14 pelistä on 32. Klubi on siis kerännyt tällä kaudella 2,28 pistettä per peli.

HJK:n edellä sarjataulukossa ovat KuPS ja PK-35 Vantaa. KuPS on pelannut pelin enemmän ja kuopiolaisille on pisteitä 42. PK-35 Vantaalla pisteitä on 34.

HJK:n parhaat maalintekijät ovat olleet tällä kaudella Oona Sevenius ja Ria Karjalainen. Seveniuksella maaleja on yhdeksän ja Karjalaisella kuusi. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Leonie Pankratz ja kahdesti Essi Sainio, Jenna Topra, Veera Hellman, Lilli Halttunen sekä ulkomaille kesälle siirtyneet Annika Huhta ja Nea Lehtola.

HJK:lla on runkosarjassa jäljellä vielä neljä peliä. Vastassa ovat PK-35 Vantaan (v) lisäksi myös NJS (k), Ilves (k) sekä KuPS (v). Klubi on jo varmistanut paikkansa Mestaruussarjaan, jossa jatkavat runkosarjan jälkeen kuusi parasta joukkuetta.

PK-35 VANTAA

PK-35 Vantaa on sarjataulukossa siis toisena ja pelannut toistaiseksi erinomaisen kauden. Pisteitä vantaalaisjoukkueella on kaksi enemmän kuin HJK:lla. Viime pelissään PK-35 Vantaa kärsi kauden toisen tappionsa, kun HPS oli vahvempi maalein 1–0.

PK-35 Vantaalla on erittäin kokenut pelaajaryhmä Kansalliseen Liigaan. Velma Oikarinen, Sanna Saarinen, Anna Vlasoff, Netta Koso, Wilma Forsblom, Roosa Bröijer, Roosa Toivanen, Vilma Hakala, Tia-Maria Jaakonsaari ja äskettäin joukkueeseen liittynyt Sanna Porali ovat kaikki erittäin kokeneita liigapelaajia ja osoittaneet tasonsa liigassa.

Vantaalaisjoukkueen paras maalintekijä on ollut tällä kaudella Karoliina Autio, jolla on tehtynä 10 maalia. Forsblom on tehnyt yhdeksän maalia.

PK-35 Vantaa on tehnyt 14 pelissään 34 maalia ja päästänyt 13. Klubin maaliero tämän kauden peleistä on 35–10.

EDELLISET KOHTAAMISET

Tällä kaudella HJK ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet kahdesti. Suomen Cupin välierän HJK voitti jatko-ottelun jälkeen maalein 3–2. Klubista onnistuivat maalinteossa Hellman (2) ja Sainio. Kevään liigapelistä PK-35 Vantaa puolestaan otti voiton lukemin 1–0, kun Ella Koivu onnistui maalinteossa.

Virallisissa peleissä HJK ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet 43 kertaa. Vantaalaisjoukkueella on 23 voittoa ja HJK:lla 13. Tasapelejä on kuusi. Maaliero peleistä on 90–51 vantaalaisten hyväksi.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Hieno ottelu luvassa maanantaina. Edellisissä otteluissa olemme pystyneet pitämään ottelut suhteellisen hyvin kontrollissa. Pallollinen pelaamisemme on tuottanut riittävän määrän paikkoja sekä toisaalta olemme pystyneet puolustamaan omaa maaliamme laadukkaasti. PK-35 Vantaa tarjoaa tähän varmasti erilaisen haasteen, mutta joukkue odottaa tätä peliä innolla ja hyvällä fiiliksellä, Jonne Kunnas tuo esille.

– Tasainen ja laadukas ottelu varmasti luvassa kuten aina viime vuosina. Tiedän, että olemme valmistautuneet otteluun parhaalla mahdollisella tavalla ja olemme valmiita maanantaina, jatkaa Kunnas.

PK-35 Vantaa – HJK
Maanantaina 8.8.2022 klo 19.00
Kansallinen Liiga – Myyrmäen stadion, Vantaa

Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.