Maaria Rothille jatkosopimus

Maaria Roth jatkaa Klubissa. Alkava kausi on Rothin neljäs sinivalkoisissa.

Maaria Roth - HJK Helsinki: © Kalevi Hämäläinen

HJK ja Maaria Roth ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Klubin avainpelaajiin lukeutuva 23-vuotias Roth on edustanut sinivalkoisia kaudesta 2018 lähtien. Naisten Liigassa Roth debytoi vuonna 2015.

Kaudella 2020 Roth nähtiin kentällä jokaisessa joukkueen kauden ottelussa. Hän kantoi vastuuta myös joukkueen kapteenistossa. Roth on päässyt väläyttämään taitojaan myös kansainvälisillä areenoilla. Hänet valittiin kuluneella kaudella mukaan U23-maajoukkueen leirille. Helmareiden mukana Roth oli vuoden 2018 Espanja-ottelussa.

– Maaria on vuosi vuodelta kehittynyt ja nostanut oman pelaamisensa tasoa kohti liigan parhaimmistoa omalla pelipaikallaan. Hän on hyvä avaamaan peliä monipuolisesti sekä pystyy puolustamaan isoja tiloja sekä syvällä boxia laadukkaasti. Hän on johtajahahmo kentällä, joukkueen päävalmentaja Jonne Kunnas kuvailee.

Myös Roth itse näkee edessä olevan kauden tuovan lisää vastuuta.

– Viime kausi oli kaikella tapaa raskas. Ensi kaudella haluan saada itsestäni kaiken irti. Uskon, että nyt tarjolla on vielä isompi rooli ja haluan näyttää valmentajille ja joukkueelle, mutta ennen kaikkea itselleni, että olen sen luottamuksen arvoinen, Roth kiteyttää tämänhetkiset tunnelmat.