Malaska valaa uskoa omiinsa: ”Pelataan rohkeasti ja nautitaan pelistä”

Naisten liigakausi alkaa lähestyä viimeisiä vaiheitaan, kun kautta on jäljellä enää viisi ottelua. HJK on monien värikkäiden vaiheiden jälkeen noussut sarjan kärkeen. Muuten täysin kahtia jakautunut liiga on mestaruustaistelun osalta vielä erittäinkin elossa ja kuka vain joukosta HJK, PK-35, Honka tai Åland United voi yltää kultamitalisijoille.
Klubin keskiviikkoinen vierailu Vantaan ISS-Stadionille on molemmille joukkueille loppukauden tärkeimpiä otteluita.  Ottelu on kummallekin ryhmälle kauden viimeinen kärkikamppailu ja samalla letkaa vetävän nelikon toiseksi viimeinen. Joukkueet ovat kauden aikana osoittaneet pystyvänsä voittamaan tasaiseen tahtiin, joten pistemenetykset näyttelevät suurta roolia kauden huipennuksessa.
HJK on erinomaisessa vireessä. Joukkue ei ole hävinnyt otteluakaan sitten kesäkuun ja on onnistunut voittamaan lähes kaikki ottelunsa sen jälkeen. HJK:n peli on parantunut jatkuvasti, eikä sitä vastaan ole tehty kuin kuusi maalia viimeisessä kahdessatoista ottelussa.
PK-35 on antanut kovia näyttöjä osaamisestaan pitkin kautta. Ennen keskiviikon ottelua se on edellisellä kahdella kierroksella voittanut vakuuttavasti ensin ÅU:n, jonka jälkeen viime viikonloppuna Hongan. Etenkin kotonaan joukkue on ollut hyvä, sillä se ei ole hävinnyt ensimmäistäkään peliä Vantaalla tällä kaudella.
Viime aikoina puolustuksen keskustassa pelannut HJK-kapteeni Sanna Malaska uskoo molempien joukkueiden tiedostavan ottelun merkityksen. Lopputulos voi olla ratkaiseva Suomen mestaruuden kannalta. 
– Pelit vähenevät koko ajan, ei näitä enää montaa ole jäljellä. Odotan molemmilta joukkueilta aika tarkkaa peliä, sillä molemmat tietävät ottelun panokset, Malaska sanoo.
PK-35 – otteluun valmistautuminen on sujunut lähinnä palauttavien harjoitusten muodossa, sillä Klubi edellinen kierros pelattiin viime lauantaina. Sanna Malaska kertoo, että vaikka PK-35 on tehnyt pieniä muutoksia ryhmitykseensä viime peleissä, ei hän usko suuriin yllätykseen vastustajan pelitavassa. Kapteenin mukaan HJK:n peli on uomissaan tällä hetkellä ja luottaa joukkueen pärjäävän omilla vahvuuksillaan.
– PK-35:llä on kaksi uutta pelaajaa (Emma Kete NZ, Beverly Goebel USA), jotka ovat kuulemani mukaan ihan pelinaisia. Emme kuitenkaan ole keskittyneet erityisemmin PK-35:n peliin, ainoastaan omaan peliimme.
– Näitä pelejä varten olemme treenanneet koko kauden.  Turha näihin peleihin on lähteä pelkäämään. Nautitaan pelaamisesta ja pelataan rohkeasti, Malaska viestittää joukkueelleen.
PK-35 – HJK, keskiviikko 7.9. kello 18.30, Vantaa ISS-Stadion.