Murskavoitolla välieriin

HJK voitti FC Lahden murskalukemin 14–0 ja eteni Kansallisen Cupin välieriin.

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK otti pelin hallinnan itselleen ja avausminuutista lähtien, eikä pelin voittajasta ollut epäselvyyksiä missään vaiheessa. Pelin alussa Daniela Tolonen, Emilia Kupsanen ja Joanna Tynnillä veivät Klubin 3–0-johtoon. Tämän jälkeen Lotta Lindström iski pikatahtia kolme maalia ja jakson lopussa Veera Hellman onnistui vielä kertaalleen. Näin tauolle mentiin Klubin 7–0-johdossa.

Toisella jaksolla pelin henki oli edelleen samanlainen. HJK hallitsi ja loi maalipaikkoja lähes liukuhihnalta. FC Lahden maalivahti Saija Suni venyi varsinkin toisella jaksolla useampaan huipputorjuntaan, mutta Klubi iski myös toisella jaksolla seitsemän maalia.

Toisella jakson maaleista Milja Kiviranta teki peräti neljä maalia. Muut onnistujat olivat Jenna Topra, Tea Heininen ja Hellman.

– Olen todella iloinen pelaajien puolesta ja ylpeä joukkueestamme. Teimme tänään taas kentällä hyvin ja sitoutuneesti hommia. Se palkittiin upealla voitolla ja jatkopaikalla välieriin, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsi pelin jälkeen.

– 14 tehtyä maalia ja paljon eri maalintekijöitä. Nolla omassa päässä, eikä vastustaja saanut paikkoja. Taas tänään laaja ja laadukas pelaajarinkimme näkyi hyvin, sillä saimme paljon energiaa kentälle myös vaihtojen kautta. Pelimme toimi hyvin tänään. Klassisesti, tästä on hyvä jatkaa!

HJK kohtaa Kansallisen Cupin välierässä TPS:n. Peli pelataan ensi viikonloppuna. Tarkempi aika ja paikka selviää maanantaina.

– Välieräpaikan lisäksi lunastimme paikkamme nyt myös suoraan Suomen Cupin 5. kierrokselle. Se oli myös tärkeä asia, Heinonen päätti.

HJK – FC Lahti 14-0 (7-0)
4. 1-0 Daniela Tolonen
6. 2-0 Emilia Kupsanen
13. 3-0 Joanna Tynnilä
17. 4-0 Lotta Lindström
32. 5-0 Lindström
35. 6-0 Lindström4
4. 7-0 Veera Hellman
49. 8-0 Tea Heininen
57. 9-0 Hellman
62. 10-0 Milja Kiviranta
65. 11-0 Kiviranta
67. 12-0 Jenna Topra
71. 13-0 Kiviranta
79. 14-0 Kiviranta

Kokoonpano
Siiri Forström
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä (71.Laura Hillberg)
Tea Heininen
Daniela Tolonen (84.Linda Nyman)
Elisa Ikonen (71.Tuuli Enkkilä)
Helmi Raijas (57.Ilona Walta)
Veera Hellman (57.Milja Kiviranta)
Lotta Lindström (57.Lotta Kalske)
Peppi Kontturi
Emilia Kupsanen (45. Jenna Topra)