Naisten joukkueen treenikausi hyvässä vauhdissa

Naisten edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on täydessä vauhdissa. 22.3. alkavaan liigaan on vielä aikaa, mutta joukkueen palaset ovat jo alkaneet loksahdella paikoilleen. Siitä kertoo myös onnistunut aloitus tämänvuotisessa Suomen Cupissa. EBK kaatui lauantaina helposti 8-0 -numeroin viime kauden maalitykki Vera Saastamoisen osuessa neljästi. Joukkueen päävalmentaja Maria Virolainen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

  • Numerot kertovat aika hyvin joukkueiden välisestä tasoerosta. Aika selvä peli oli meille alusta lähtien. En edes muista joutuiko Noora Matikainen maalilla torjumaan kertaakaan. Suorituksena peli oli meiltä ihan hyvä. Alempien sarjatasojen joukkueita vastaan hyvä asenne on kaikista tärkeintä. Nyt kaikki lähtivät peliin oikealla tavalla ja asiat menivät suunnitelmien mukaan, kommentoi Virolainen.

Naisten liigassa neljänneksi viime vuonna tullut Klubi lähtee kauteen hyvissä tunnelmissa. Joukkueen runko on pysynyt kasassa, eikä suuria vastoinkäymisiä harjoituskaudella ole tullut.

  • Hyvä henki on päällä joukkueessa. Meillä on kasassa todella lupaava ryhmä. Pääosa viime kauden joukkueesta on jäljellä ja olemme saaneet pari selkeää vahvistusta talven aikana. Treenit ovat menneet suunnitellusti pieniä flunssa-aaltoja lukuunottamatta ja treenipeleissä olemme pelanneet tasaisia otteluita liigan vahvimpia ryhmiä vastaan, kertoi Virolainen.

Seuraavan harjoitusottelunsa HJK pelaa lauantaina, silloin Talin hallissa kello 12.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu viime kaudella pääsarjan toiseksi sijoittunut PK-35 Vantaa. Suomen Cupin kolmannen kierroksen vastustajaksi arvottiin Naisten Ykkösen MPS, jota vastaan ottelu pyritään järjestämään vielä ennen liigan alkua. Viikkoa ennen kauden alkua joukkue lähtee viimeistelyleirille Kisakallioon.

Kaudella 2013 Klubin nuori ryhmä nappasi paljon niukkoja taisteluvoittoja vaikeista otteluista. Nyt peliin yritetään tuoda uusia ulottuvuuksia hävittämättä kuitenkaan viime kaudella hyväksi koettua.

  • Viime kaudella pelimme lähtökohta oli tiivis puolustuspeli ja vastahyökkäykset. Siinä olimme parhaimmillamme ja haluammekin säilyttää sen, mutta tänä vuonna toivomme pystyvämme pitämään palloa enemmän. Olemme panostaneet pallolliseen pelaamiseen ja haluamme olla hyökkäävämpi joukkue kuin viime kaudella. Pelit kuitenkin vasta näyttävät miten homma alkaa toimimaan. Tärkeintä on saada voittoja. Pelitapa muotoutuu sitten sen mukaan, miten pelit alkavat sujumaan, muistutti Virolainen.

Suuria muutoksia viime kauden ryhmään ei tiedossa ole. Joukkue on erittäin tasainen ja kilpailu pelipaikoista ajaa eteenpäin.

  • Vielä emme tietenkään ole täysin valmiita, treenikautta on jäljellä. Ryhmä on todella tasainen, supertähtiä meillä ei ole. Jenkkitoppari Jennifer Ludemann palasi viime viikolla Suomeen ja on jälleen tärkeä palanen, kuten myös viime kaudella maaleja liukuhihnalta pommittanut Vera Saastamoinen. Tässä vaiheessa osaisin sanoa kuitenkin vasta ehkä viisi avauskokoonpanon pelaaja. Lopuista paikoista taistelu jatkuu edelleen.

HJK – PK-35 Vantaa lauantaina Talin hallissa kello 12.30 alkaen. Tervetuloa katsomaan!