Nice Futis saapuu Klubin vieraaksi

HJK palaa sunnuntaina Töölön pallokentälle. Joukkue kohtaa kauden alkupuoliskolla shokkiyllätyksen Klubista napanneen Nice Futiksen. Kotijoukkue on tiheässä otteluputkessa, sillä viime perjantaisen TPS-voiton jälkeen se on ehtinyt pelata jo keskiviikkona Suomen Cupia ja sunnuntain ottelun jälkeen on vain kolme päivää ennen kun joukkue esiintyy jälleen Naisten Liigassa.
Edelliseen kohtaamiseen porilainen Nice Futis saapui viiden ottelun tappioputkessa. Yllätysvoiton jälkeen ryhmän osakkeet ovat olleet noususuhdanteessa ja joukkue on pitänyt mm. Åland Unitedia sekä PK-35 Vantaata tiukoilla. 
Liigan alempi puolisko on hyvin tasainen tällä hetkellä. Yhdeksännen ja viidennen joukkueen piste-ero taulukossa on vain neljä pistettä. Nice Futis on sarjan seitsemäntenä, vaikka kuntopuntari oikeuttaisikin ehkä pykälää tai kahta korkeampaan sijoitukseen.
Kotijoukkue HJK lähtee otteluun tappio niskassaan. Raitapaidat kohtasivat PK-35:n Suomen Cupissa keskiviikkona. Kohtaamiset PK-35:n kanssa jatkuvat myös tulevan viikon keskiviikkona 20.7. ja Klubi lähtee hakemaan uutta puhtia Nice Futis-ottelusta. Kotijoukkueen kuntokäyrä on ollut nousussa, HJK on ottanut kolme voittoa peräkkäin liigassa. 
Joukkueen päävalmentaja Jutta Rautiainen näkee, että joukkue on ottanut askelia eteenpäin. Ryhmä tekee hartiavoimin töitä tulosten eteen.
– Lähtökohta on se, että meillä oli synkkä ajanjakso tuossa (aikaisemmin), mutta se on unohdettu. Joukkue on ollut henkisesti erittäin vahva ja jaksanut yrittää matseissa. Jokainen tietää, että itseluottamusta tulee voittojen kautta ja joukkueella on tällä hetkellä todella kova halu voittaa, Rautiainen sanoo.
Kauden ensimmäinen HJK–NiceF – ottelu laukaisi Klubille heikoimman jakson vuosikausiin. HJK-valmentaja Rautiainen kertoo, ettei tuota ottelua olla unohdettu.
– Lähdemme taistelemaan paremmasta tuloksesta. Tiedämme porilaisten vahvuudet ja Nice Futis on erittäin vakavasti otettava vastustaja.
Rautiainen alleviivaa, että joukkueessa on tehty erittäin kovasti töitä, että alkukauden vire löytyisi. Joukkue ei ole luovuttanut missään vaiheessa. Valmentaja hakee tasaisuutta peruspelaamiseen.
– Meidän täytyy päästä halvoista virheistä eroon. Se on ollut yksi suurimpia ongelmiamme. Tappiot ovat tulleet paremmille joukkueille, mutta uskon että kun me saadaan se paras suoritus, niin me pystytään pistämään kampoihin, Jutta sanoo.
HJK – Nice Futis @ Töölön pallokenttä, su 17.7 klo 18.30.