Play Like A Girl – HJK ja UNICEF lähtevät edistämään tyttöjen tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia

Kolmevuotisen Play Like A Girl -hankkeen tavoitteena on mahdollistaa kaikille lapsille tasavertainen sekä esteetön mahdollisuus harrastaa ja kasvaa.

Play Like A Girl

Play Like A Girl -hankkeen avulla luodaan toimintamalleja, joilla tuetaan uusien tyttöfutispeliryhmien perustamista, toiminnan laadun kehittämistä sekä vähävaraisten perheiden pelaajien mahdollisuutta pysyä mukana jalkapallon harrastamisessa ja tavoitella omia rajojaan.

– Haluamme, että Suomi on rohkea edelläkävijä tyttöjen tasa-arvossa. Tahdomme, että kaikki se mikä urheilumaailmassa ja unelmien tavoittelussa on mahdollista pojille, on mahdollista myös jokaiselle tytölle ja nuorelle naiselle. Hankkeen nimi, Play Like A Girl, merkitsee ennen muuta itsevarmaa asennetta, rohkeaa kokeilunhalua ja voimakasta luottamusta niin itseen kuin omaan laumaan. Tämä on sanoma, jonka haluamme iskostaa jokaiseen suomalaiseen kotiin ja tyttöön, kertoo HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen

Pelillä, leikillä ja yhteisöllisyydellä on merkittävä rooli lasten ja nuorten kehityksessä. Yhdessä pelaaminen opettaa lapsille niin uskoa itseen kuin luottamusta muihin ympärillä. Parhaillaan liikunta ja harrastaminen kehittää oleellisia tunnetaitoja ja kannustaa tähtäämään kohti omia unelmia.

– Lähdemme innoissamme tähän kumppanuuteen, sillä lapsen oikeudet toteutuvat – tai jäävät toteutumatta – arjessa: perheessä, koulussa, leikeissä ja harrastuksissa. Avainasemassa ovat kaikki aikuiset, jotka tekevät töitä lasten parissa, sanoo Suomen UNICEFin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki.

– UNICEF on meille erittäin mieluisa kumppani merkittävään hankkeeseen ja on hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä arvomme jakavan, tunnetun kansainvälisen toimijan kanssa. Haluamme olla ehkäisemässä lasten ja nuorten eriarvoistumista ja tarjota kaikille tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa jalkapalloa sekä liikkua turvallisessa toimintaympäristössä. Hankkeen avulla meillä on upea mahdollisuus toimia suunnannäyttäjinä ja saada rakennettua konkreettisia tekoja sekä toimintamalleja tulevaisuutta varten, jatkaa Muurinen. 

Tyttöjen tasavertaisten harrastusmahdollisuuksien edistäminen on tärkeä tehtävä, eikä siinä onnistuta yksin. HJK ja UNICEF hakevat siksi hankkeeseen kumppaneikseen edelläkävijäyrityksiä, jotka haluavat tukea lasten kehitystä ja hyvinvointia. Eri toimijoiden tiimipeli on keskeisessä asemassa, kun kehitämme tasa-arvoisempaa Suomea tuleville sukupolville.

HJK.fi/plg »