Raha-asiat haltuun – OP Helsinki opastamassa klubijunioreita taloustaidoissa

HJK haluaa tarjota pelaajilleen monipuolisesti elämänhallintaan liittyvää tukea.

Oman talouden hallinta on tärkeä osa kansalaistaitoja ja nuoruudessa opitut taidot heijastuvat helposti aikuisuuteen. HJK:n yhteistyökumppani OP Helsinki piti yhteisölähettiläiden voimin aikuisuuden kynnyksellä oleville B-junioreille taloustaito-opastuksen.

Nuoria kannustettiin harjoittelemaan omaan talouteen liittyviä asioita jo ennen täysi-ikäisyyttä, esimerkiksi seuraamalla tuloja ja menoja sekä miettimällä järkevästi, mitä rahalla tekee.

– Kaikkien koulussa tai kotona ei puhuta välttämättä rahasta ollenkaan. Täysi-ikäisenä tulee paljon oikeuksia, mutta myös velvollisuuksia. Haluamme osaltamme olla vastuullisia ja auttaa nuoria elämässä, avaavat OP Helsingin yhteisölähettiläät Oona Yrtti ja Petri Kuusisto.

Illan aikana käsiteliin ja keskusteltiin säästämisestä, lainoista ja pikavipeistä, luottotiedoista sekä maksuhäiriöistä. Lopuksi pelaajat pääsivät vielä testaaman kännykkävisan avulla paljonko taloustaitoja oli tarttunut muistiin. E-laskut ja käyttötilit tunnistettiin, mutta mikä olikaan viivästyskorko?