Suomen Cupin välierä maanantaina Bolt Arenalla

HJK kohtaa maanantaina Suomen Cupin välieräpelissä PK-35 Vantaan.

Daniela Tolonen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK voitti keväällä Kansallisen Cupin, jonka myötä se eteni Suomen Cupissa suoraan viidennelle kierrokselle. Ensimmäinen vastustaja oli JäPS, jonka Klubi kukisti maalein 6–1. Puolivälierässä HJK kaatoi puolestaan PK-35 maalein 3–2.

PK-35 Vantaa aloitti urakkansa kolmannelta kierrokselta, jossa se voitti EPS:n T18-joukkueen maalein 2–0. Neljännellä kierroksella vantaalaisjoukkue voitti FC Lahden lukemin 3–0. Viidennellä kierroksella vastassa oli EBK ja peli päättyi lukemiin 4–0. Puolivälierässä voitto irtosi HPS:sta maalein 2–0.

Suomen Cupin toisessa välierässä kohtasivat torstaina Ilves ja KuPS. Kuopiolaisjoukkue voitti pelin lukemin 6–1 ja eteni näin finaaliin.

Suomen Cupin finaali pelataan Helsingin Olympiastadionilla lokakuun 1. päivä.

– Lähdemme hyvällä fiiliksellä kohti välierää. Meillä on takana hyvä peli Turussa TPS:sää (6–0-voitto) vastaan. Se oli tyylikäs esitys kokonaisuudessaan, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

HJK ja PK-35 Vantaa kohtasivat Kansallisessa Liigassa edellisen kerran toukokuun lopussa. Silloin HJK voitti pelin maalein 3–0.

– Se peli on myös hyvin muistissa meillä. Cupin peli on kuitenkin aina oma pelinsä, jossa vain voitolla on merkitys, Heinonen sanoo.

HJK:n Ilona Walta jatkaa kauden loppuun asti lainalla PK-35 Vantaassa. Walta ei kuitenkaan saa pelata sääntöjen mukaan maanantain Suomen Cupin pelissä HJK:ta vastaan.

– Meidän joukkueemme on valmis ja äärimmäisen energisenä valmiina hoitamaan homma, eli finaalipaikka, kotiin, päävalmentaja painottaa.