Syrjälä: ”Emme masentuneet takaiskusta”

 

HJK nousi lauantaina sarjakärkeen voitettuaan Åland Unitedin 1-4 vierasottelussa Ahvenanmaalla. Raitapaidoilla on nyt kasassa 46 pistettä, kun PK-35:llä, Åland Unitedilla ja yhden ottelun vähemmän pelanneella FC Hongalla on kaikilla 44 pistettä.
Ottelussa täydet minuutit laidalla ahkeroinut, sekä HJK:n tasoitusmaalin tehnyt Elina Syrjälä kuvailee ottelua tasaiseksi ja kovaksi taisteluksi. Syrjälän mukaan ottelun loppunumerot eivät kerro täyttä totuutta, vaikka kokeekin Klubin olleen vaarallisempi.
– Alku oli tasaista vääntöä. Puolen tunnin kohdalla ÅU sai ekan maalin, vaikkei niillä ollut siihen mennessä kovin hyviä paikkoja. Me kuitenkin saatiin nopeasti käännettyä matsi, eikä masennuttu takaiskusta. Toisenkin puoliajan alku oli tasaista, mutta me päästiin paremmin mukaan peliin ja luotiin vaarallisempia paikkoja, Syrjälää kuvailee ottelun kulkua.
Ahvenanmaa on ollut HJK:lle vaikea paikka viime vuosina. Edellisen kerran Klubi matkasi täydet pisteet mukanaan 26.5.2007. Siihen väliin on mahtunut liigapelien osalta kaksi tappiota sekä yksi tasapeli. Elina Syrjälä uskoi etukäteen ottelusta melko vaikeaa peliä.
– Oli yllätys, että voitettiin näin selvästi. Meillä on ollut pitkä päivä ja oli hienoa, että saimme itsemme hereille tähän peliin. Puolustus pelasi uhrautuvasti ja Nekku (Nea-Stina Liljedahl) ja Emma Koivisto pelasivat laitapakkeina hyvin. Koko joukkue pelasi tosi hyvin, Elina kertoo.
HJK:n nousu sarjakärkeen ilahduttaa Syrjälää. Ryhmä on nyt kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa, joista voittoja on kertynyt yhdeksän. 
– Voitto maistuu hyvältä. Tätä osaa arvostaa vielä enemmän, kun ollaan saatu rakennettua peli kuntoon kaikkien vaikeuksien kautta. Ja tietenkin kun Ahvenanmaa on ollut tosi tiukka paikka, niin täällä ollaan hyvillä mielillä, Syrjälä sanoo.