Tasapeli Åland Unitedin vieraana

HJK pelasi lauantaina 1–1-tasapelin sarjakakkosena olevan Åland Unitedin kanssa.

Essi Sainio

Klubi aloitti pelin hyvin ja otti hallinnan itselleen. Pelin avausmaali syntyi 23. minuutin kohdalla. Åland Unitedin puolustus joutui rikkomaan Linda Sällströmiä rangaistuspotkun arvoisesti. 11–metrisen ampui varmasti alakulmaan Maaria Roth.

Åland United nousi kuitenkin hetkeä myöhemmin tasoihin, kun Anna Westerlund puski kulmapotkusta pallon maaliin. Jakson lopussa kotijoukkue sai luotua vahvaa painetta HJK-maalille, mutta tauolle mentiin lukemissa 1–1.

Toisella jaksolla peli eteni varsin tasaisesti. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta aivan huippuvaaralliset maalipaikat olivat vähissä molempien maalien edessä.

Kun lisää maaleja ei syntynyt, jaettiin pisteet 1-1-tasapelillä.

– Olen todella tyytyväinen joukkueen esitykseen ja sellaiseen tahtotilaan. Pelaajat löivät itsensä likoon ja onnistuimme riisumaan Åland Unitedin aseistaan, valmentaja Arttu Heinonen sanoin pelin jälkeen.

– Pelistä jäi tunne, että olisimme kuitenkin ansainneet enemmän, Heinonen jatkoi.

HJK sai lauantain peliin mukaan Annika Laihasen, Nea Lehtolan ja Linda Sällströmin, jotka ovat kaikki olleet sivussa Klubin viime peleistä. Kaikki kolmikosta pelasivat avauskokoonpanossa.

– Pelaajatilanne on hyvä ja pelasimme taas varsin hyvän pelin. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon Ilves-peliin ja ottaa tästä pelistä taas hyvät asiat mukaan, Heinonen pohti.

HJK jatkaa sarjataulukossa neljännellä sijalla. Pelit jatkuvat ensi lauantaina kotikentällä Ilvestä vastaan.

Åland United – HJK 1–1 (1–1)
23. 0–1 Maaria Roth rp.
35. 1–1 Anna Westerlund

Kokoonpano:
Annika Laihanen
Maaria Roth
Mimmi Nurmela
Laura Hillberg
Nea Lehtola (46.Silja Jaatinen)
Leonie Pankratz
Tuuli Enkkilä (83.Linda Ruutu)
Essi Sainio
Katariina Kosola
Roosa Tuominen (69.Vilma Hakala)
Linda Sällström (55. Ria Karjalainen)